Εθελοντική αιμοδοσία στο ξενοδοχείο Eden Roc

Με εξαιρετική επιτυχία διοργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο, η εθελοντική αιμοδοσία από τους εργαζόμενους στο ξενοδοχείο EDEN ROC.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Διευθυντής του ξενοδοχείου κ. Γιώργος Βασιλόπουλος αναφέρεται συγκεκριμένα:

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε  την κα Μαίρη Γκουιντάλια και το κέντρο Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου  για την άψογη οργάνωση και αρωγή στις προσπάθειες μας σαν ξενοδοχείο.

Θερμά συγχαρητήρια επίσης στους Εθελοντές Αιμοδότες του ξενοδοχείου μας και σε όλους του τμηματάρχες για την οργάνωση τους.

Ο εθελοντισμός αποτελεί μορφή ενεργού συμμετοχής του πολίτη στα κοινά, με τη συμβολή του στην αντιμετώπιση των αναγκών της καθημερινής ζωής.

Ο εθελοντισμός εδράζεται στην κοινωνική και πολιτική ισότητα, εκείνου που προσφέρει και εκείνου που εξυπηρετείται. Πραγματικά εθελοντική αιμοδοσία σημαίνει ότι ο εθελοντής αιμοδότης προσφέρει το αίμα του χωρίς καμία κοινωνική πίεση, ανώνυμα, χωρίς αμοιβή ή αντάλλαγμα, την ώρα που ο αιμοδότης αισθάνεται καλά και όχι την ώρα της ανάγκης.

Η αιμοδοσία όπως αναφέρουμε συχνά σε κάθε ευκαιρία που μας δίνεται, αποτελεί την πιο μεγάλη, την πιο ασύγκριτη πράξη αλληλεγγύης του ανθρώπου προς τον άνθρωπο. Μια προσφορά τόσο ανώδυνη αλλά και τόσο χρήσιμη.

Η προσφορά αίματος είναι χρέος όλων.  Δικό μας χρέος είναι να ευαισθητοποιήσουμε για την ανάγκη και την αξία αυτής της προσφοράς.

Ακρογωνιαία λίθος της αιμοδοσίας, είναι ο αλτρουιστής αιμοδότης και ο ενεργός αιμοδότης αλλά και ο εν δυνάμει αιμοδότης, που κρύβει μέσα του ένα παιδί , ένας έφηβος, ένας διστακτικός και αναποφάσιστος ενήλικας.