Βραβεύτηκε ο σύλλογος «Ροδαυγή» για την προσφορά του

Βραβεύτηκε ο σύλλογος «Ροδαυγή» για την προσφορά του

Βραβεύτηκε ο σύλλογος «Ροδαυγή» για την προσφορά του

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1570 ΦΟΡΕΣ

Για τη μεγάλη του προσφορά σε ότι αφορά τα χιλιάδες δείγματα που έχουν συγκεντρωθεί για έλεγχο συμβατότητας, βραβεύτηκε από τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη, ο Δωδεκανησιακός Σύλλογος Γονέων Και Φίλων Παιδιών που χρήζουν μεταμόσχευσης μυελού των οστών.

Το βραβείο δόθηκε σε ειδική εκδήλωση που έγινε στην Αθήνα στο ξενοδοχείο ATHENS PLAZA στις 30 Μαΐου 2017 και τον σύλλογο εκπροσώπησε η αντιπρόεδρος κα. Ντίνα Μαχαιρίδη, η οποία παρέλαβε την τιμητική διάκριση για την Ροδαυγή από την κυρία Βαρδινογιάννη παρουσία και του προέδρου του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» και Αγλαΐα Κυριακού συμπατριώτη μας Μανώλη Παπασάββα και πλήθος άλλων φορέων που βρίσκονται κοντά στο όραμα Ελπίδας.

«Η βράβευση της Ροδαυγής μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε ώστε τα Δωδεκάνησα ανάλογα με τον πληθυσμό τους να είναι πρώτα σε προσφορά ζωής!

Έχουν γίνει σημαντικοί πρόοδοι και σήμερα στη χώρα μας μεταμοσχεύονται περίπου 60 παιδιά το χρόνο, εκ των οποίων το 70% αυτών μπορεί και επιβιώνει, κερδίζει τη μάχη για την ζωή, ενώ αν δεν έχει κάνει μεταμόσχευση πάρα πολύς μικρός αριθμός θα μπορούσε να είχε επιβιώσει.

Έτσι έχουν μεταμοσχευθεί εκατοντάδες παιδιά με λευχαιμία με μεσογειακή αναιμία, με απλαστική αναιμία και άλλα νοσήματα, 65% των παιδιών με λευχαιμία πήγε πολύ καλά , το 95% των παιδιών με μεσογειακή αναιμία και 70% των παιδιών που έπασχαν από απλαστική αναιμία ή από άλλα γενετικά νοσήματα.

Για να γίνουν μεταμοσχεύσεις χρειάζονται όμως και εθελοντές δότες μυελού των οστών .
Στόχος μας είναι να συμβάλουμε οι 50.000 να γίνουν 150.000 εν δυνάμει εθελοντές δότες μυελού των οστών.

Όπως επισήμανε ο κύριος Γραφάκος, καθηγητής παιδιατρικής αιματολογίας και επιστημονικά υπεύθυνος της τράπεζας εθελοντών μυελού των οστών όραμα ελπίδας, οι Έλληνες εθελοντές είναι νεαροί σε ηλικία αξιόπιστοι, δεν αναιρούν την απόφασή τους την τελευταία στιγμή.

Αυτό επιτυγχάνεται με σωστή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών (σχολεία, φορείς) με ενημερωτικές ομιλίες στα μέσα μαζικής ενημέρωσης τα οποία είναι αρωγοί στις προσπάθειες μας και τους ευχαριστούμε για το σημαντικό τους ρόλο.

Οι εθελοντές με ευαισθησία προς τον πάσχοντα συνανθρωπό μας χαρίζουν ζωή και η προσφορά, όταν αφορά τα παιδιά, γίνεται ανεκτίμητη. Γιατί και ένα παιδί να σωθεί υπάρχει ελπίδα» κατέληξε η κα. Μαχαιρίδη.

Διαβάστε ακόμη

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών