Εκτός island games η Ρόδος

Τελικά…ούτε η σημαία δεν θα παρελάσει στους αγώνες των island games 2017, που θα γίνουν από το Σάββατο 24 Ιουνίου έως την Παρασκευή 30 Ιουνίου στο νησί Γκότλαντ της Σουηδίας.

Το νησί μας μένει εκτός αγώνων, γιατί ενώ αρχικά είχε δηλώσει συμμετοχή και απέμενε η αποπληρωμή των διαμονών και της διατροφής για μια μικρή αποστολή των 26 ατόμων όπως είχε καταρτισθεί, τελικά οι προθεσμίες εξέπνευσαν , κάτι τέτοιο δεν έγινε με αποτέλεσμα η Ρόδος να μείνει εκτός αγώνων για φέτος.

Είναι ένα γεγονός που συμβαίνει σε τέτοιο βαθμό διασυρμού για πρώτη φορά από το 1999, που πήρε μέρος το νησί μας στα island games..

Η Ρόδος δεν πάει στους αγώνες ενός νησιού, με το οποίο είναι αδελφοποιημένο το 1999, αλλά το Γκότλαντ ήταν εκείνο που όταν διοργανώθηκαν οι αγώνες στο νησί μας το 2007, ήρθε με μια συμμετοχή 320 αθλητών-τριών, γεγονός που αποτελεί ρεκόρ για την Ροδίτικη διοργάνωση.

Εάν κάποιος έμπαινε χθες στα προγράμματα των φετινών αγώνων, στα οποία είχε δηλώσει συμμετοχή η Ρόδος, (μπίτς βόλεϊ λόγου χάριν) δεν εύρισκε πουθενά τα αρχικά του νησιού μας, εξαιτίας του γεγονότος  του ότι το νησί μας και οι υπεύθυνοι του τόπου μας ,δεν φάνηκαν εντάξει στην πλήρωση των προϋποθέσεων συμμετοχής. Αυτό σημαίνει αυτόματα και τον αποκλεισμό της Ρόδου από τους αγώνες.

Το σίγουρο είναι πώς αν τελικά υπάρχει αυτή η αδιαφορία γενικότερα για τους αγώνες αυτούς, θα πρέπει κάποια επίσημη πηγή κύρια από τον Δήμο Ροδίων, να γνωστοποιήσει στην IGA το γεγονός αλλά και τους λόγους για τους οποίους συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Η μοναδική συμμετοχή που σύμφωνα με τις πληροφορίες θα υπάρξει τελικά, είναι αυτή του Τάκη Μιχαηλίδη, ο οποίος θα βρίσκεται ιδίοις εξόδοις  στο Γκότλαντ και θα παρευρεθεί στην Γενική Συνέλευση της 27ης Ιουνίου.