Ανύπαρκτο το σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων

Από το σωματείο Ξενοδοχοϋπάλληλων Ρόδου, εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:
«Με μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε ένα δημοσίευμα του Σωματίου Ιδιωτικών Υπαλλήλων που καταγγέλλει το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου για την αποβολή μελών που καταφέρονται εναντίον του και το υπονομεύουν.


Δεν επιτρέπουμε σε κανένα σωματείο να παρεμβαίνει στην εσωτερική λειτουργία του  σωματείου μας, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων έχει καταστατικό που τηρείται, το Διοικητικό του Συμβούλιο συνεδριάζει τακτικά και παίρνει αποφάσεις για τον κλάδο ενώ έχει γραμματέα και παραμένει ανοιχτό καθημερινά για τα μέλη του.

Σε αντίθεση το ανύπαρκτο Σωματείο των Ιδιωτικών Υπαλλήλων είναι αιωνίως κλειστό  και  τα μέλη του  εξυπηρετούνται από το δικό μας σωματείο. Φαίνεται πως το γραφείο που παραχώρησε το ΕΚΡ στο σωματείο Ιδιωτικών υπαλλήλων εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα αφού ανοίγει μόνο όταν υπάρχουν κομματικές ή παραταξιακές διαδικασίες του ΚΚΕ ή του ΠΑΜΕ. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που η ανακοίνωσή τους είναι ίδια με αυτήν της ΔΑΣ, του ΠΑΜΕ και των τριών μικρών – μικρών επιχειρησιακών Σωματείων που διοικούνται από μέλη του ΚΚΕ.

Ας σταματήσουν επιτέλους να ασχολούνται με το Σωματείο μας αυτοί οι ελάχιστοι συνδικαλιστές που υπονομεύουν την δράση και τις κατακτήσεις του Σωματείου μας και ας κοιτάξουν τα προβλήματα του κλάδου τους, τα οποία είναι πολλά.

Μήπως  οι κύριοι του ΔΣ των Ιδιωτικών υπαλλήλων πρέπει να βελτιώσουν λίγο την δράση τους και να βρουν λύση για τους εργαζόμενους ιδιωτικών επιχειρήσεων που ο ανώτερος μισθός τους φτάνει τα 300€ ; Εκεί προφανώς κυριαρχεί η σύγχρονη δουλεία.  

Γνωρίζουμε ότι πρόθεσή τους είναι να μας προκαλέσουν ώστε να αποκτήσουν δημοσιότητα αλλά δεν θα παίξουμε το παιχνίδι τους. Εμείς σαν Σωματείο θα παρακολουθούμε, ως απλοί θεατές, τον κατήφορο που έχουν πάρει, άλλωστε ο Ροδιακός λαός είναι ο μέγας κριτής.