Πάμε καλά διαβεβαιώνει η αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Μαρίζα Χατζηλαζάρου

Πάμε καλά διαβεβαιώνει  η αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Μαρίζα Χατζηλαζάρου

Πάμε καλά διαβεβαιώνει η αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Μαρίζα Χατζηλαζάρου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 676 ΦΟΡΕΣ

Όπως υποστηρίζει έχουμε overbooking σε αρκετά ξενοδοχεία

Σε πολύ καλύτερα επίπεδα αναμένεται να κινηθεί το τουριστικό ρεύμα τον Ιούνιο στη Ρόδο, σε σχέση με το Μάιο ο οποίος σύμφωνα με τις εκτιμήσεις και εν αναμονή των επίσημων στοιχείων, κατέγραψε μείωση στις αφίξεις.

Μάλιστα σύμφωνα με την αντιδήμαρχο τουρισμού Μαρίζα Χατζηλαζάρου, πολλά ξενοδοχεία είναι γεμάτα για όλο το μήνα που διανύουμε, αλλά υπογράμμισε ότι θα πρέπει λόγω των καταστάσεων να βρισκόμαστε σε εγρήγορση.

«Το 2017 ξεκίνησε αρκετά δυναμικά καθώς από το Μάρτιο άρχισαν οι πτήσεις τσάρτερ ενώ είχαμε και διοργανώσεις που έγιναν και με τη στήριξη της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου στο πλαίσιο του θεματικού αθλητικού τουρισμού. Επίσης είδαμε και πολλά κρουαζιερόπλοια μέσα στον Απρίλιο και το Μάιο.

Σε ότι αφορά τα νούμερα του Απριλίου φτάσαμε να έχουμε αύξηση έως και 35%, βλέπουμε όμως ότι ο Μάιος βαίνει με μειούμενα νούμερα, φυσιολογικό μεν γιατί πάντα μετά το Πάσχα είναι γεγονός ότι υπάρχει μία κάμψη στο τουριστικό ρεύμα.

Παρ’ όλα αυτά ο Ιούνιος θα πάει πάρα πολύ καλά και ήδη πολλά ξενοδοχεία είναι overbooking ενώ και η χρονιά θα εξελιχθεί φέτος αρκετά καλά στο σύνολό της. θεωρώ ότι πάντα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί και σε εγρήγορση γιατί πρέπει να βλέπουμε και τα γεωπολιτικά φαινόμενα, της ευρύτερης περιοχής γι΄αυτό πρέπει να αναμένουμε τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή» δήλωσε χτες στα μέσα ενημέρωσης η κ. Χατζηλαζάρου.

Οι νέες αγορές
Πάντως όπως είπε στόχος του δήμου είναι να προσεγγίσουμε νέες αγορές και κυρίως κοινό υψηλής εισοδηματικής στάθμης. «Πήγαμε στις ΗΠΑ, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε τηλεοπτικό συνεργείο από τη Ρωσία για να πάρουν πλάνα από τη φύση της Ρόδου και τις ομορφιές του νησιού.

Πρόσφατα είχαμε και εκπομπή από την ελληνική τηλεόραση που μεταδίδεται και στην Κύπρο, εκπρόσωποι της οποίας θα ξαναέρθουν στη Ρόδο. Εμείς θα υποστηρίξουμε πολλές δημοσιογραφικές αποστολές και είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις» υπογράμμισε η αντιδήμαρχος η οποία έκανε ειδική αναφορά στο άνοιγμα νέων αγορών.

Όπως είπε «σε ότι αφορά τις νέες αγορές υπάρχει μία σκέψη να μπούμε σε μία έρευνα αγορών ώστε να φέρουμε επαγγελματίες του χώρου για να μας δώσουν τα φώτα τους προκειμένου να γίνει ένα πλάνο για τα επόμενα χρόνια στοχευμένο ώστε να προβάλλουμε το νησί και να φέρουμε το απαιτούμενο αποτέλεσμα».

Επίσης έκανε γνωστό ότι αυτό το διάστημα είμαστε στη διαδικασία μετάφρασης του τουριστικού οδηγού σε άλλες 13 γλώσσες και ο οποίος ήδη έχει μεταφραστεί στα αγγλικά, κάτι που θα βοηθήσει στην προβολή και την προώθηση.

Η κα Χατζηλαζάρου έκανε ειδική αναφορά στις προσπάθειες του δήμου για άνοιγμα σε νέες αγορές με απώτερο σκοπό την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, φέρνοντας ως παράδειγμα το Ντουμπάι. «Σε ότι αφορά την επιμήκυνση θα προσπαθήσουμε να κάνουμε άνοιγμα σε αεροπορικές εταιρίες για πτήσεις κυρίως στο ξεκίνημα και στο τέλος της τουριστικής περιόδου κερδίζοντας τους μήνες που τα τελευταία χρόνια δεν είχαμε δει την απαιτούμενη κίνηση.

Σε ότι αφορά τις πτήσεις από Ντουμπάι, υπάρχει ένας προγραμματισμός για το 2018 ώστε η Emirates να ανοίξει κάποιες πτήσεις προς Ρόδο εκτός από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη οι οποίες θα δώσουν μία διαφορετική δυναμική στην περιοχή μας» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι από το Ντουμπάι η εταιρία έχει ανοίξει τη γραμμή Αθήνα- Νέα Υόρκη και στον προγραμματισμό για το 2018 έχει εντάξει το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης και της Ρόδου σε αυτόν για τη θερινή σαιζόν. Τέλος όπως τόνισε θα γίνει μία επαφή με τη Fraport για να υποστηρίξουμε το εγχείρημα γιατί όπως είπε είναι σημαντικό στοιχείο η προσβασιμότητα, καθώς για τη διεύρυνση της σαιζόν χρειάζονται εταιρίες και αεροπλάνα.

Σε ότι αφορά την κρουαζιέρα υπογράμμισε ότι γίνεται ένας σχεδιασμός με ορίζοντα το 2019, σε συνεργασία και με άλλα νησιά για τη δημιουργία ομάδας με κοινή προβολή και κοινή προώθηση μέσα από προγράμματα που ζητούν οι εταιρίες κρουαζιέρας προτείνοντας και κάποιες κυκλικές διαδρομές. «Αν τους δώσουμε και κάποια άλλα πράγματα που ζητάνε θα βελτιώσουμε την κινητικότητα των εταιριών και θα δώσει μία διαφορετική δυναμική στο κομμάτι της κρουαζιέρας» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Λίγοι οι μαθητές
Σε ερώτηση για το πρόγραμμα μαθητικού τουρισμού απάντησε πως είχαμε αρκετά σχολεία από τη βόρεια Ελλάδα, και συνολικά περίπου 1300 μαθητές. «Δεν είναι τα νούμερα που θα θέλαμε. Εμείς στείλαμε έντυπο υλικό καλώντας τους να έρθουν αλλά θα πρέπει να γίνει μία συνεργασία σε επίπεδο επαγγελματιών από τη διαμονή, τη διασκέδαση, τις εκδρομές για να ανανεώσουμε το προϊόν και να το φτάσουμε στη δυναμική που είχε πριν κάποια χρόνια.

Έχουν προκύψει κάποιες παθογένειες και χρειάζεται από κοινού μία προσπάθεια για να μας εμπιστευτεί και πάλι ο μαθητικός κόσμος , ενώ και ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Αν πριμοδοτηθούν τα νησιά όπως έχουμε ζητήσει θα είναι κάτι θετικό» ήταν η δήλωση της κας Χατζηλαζάρου για το θέμα.

Τέλος με αφορμή την επίσκεψη της υπουργού τουρισμού Έλενας Κουντουρά στη Ρόδο και τη σημερινή σύσκεψη με τους φορείς του τόπου η αντιδήμαρχος δήλωσε «Εμείς θέλουμε να δει τη Ρόδο η κα Κουντουρά ως leader στο πρόγραμμα διεύρυνσης της τουριστικής περιόδου και λόγω κλιματολογικών συνθηκών και γιατί μπορεί με τα προϊόντα της και το ξενοδοχειακό κομμάτι να στηρίξει την προσπάθεια, έχοντας και ένα διεθνές αεροδρόμιο. Θα πρέπει το υπουργείο να δημιουργήσει και άλλους πόλους πέρα από τα δύο μεγάλα αστικά κέντρα».

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη