Τη στήριξη της κοινωνίας ζητούν οι συμβασιούχοι του δήμου Ρόδου

Τη στήριξη της κοινωνίας  ζητούν οι συμβασιούχοι του δήμου Ρόδου

Τη στήριξη της κοινωνίας ζητούν οι συμβασιούχοι του δήμου Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 496 ΦΟΡΕΣ

Τη στήριξη όλης της κοινωνίας θέλουν (και) οι συμβασιούχοι του Δήμου της Ρόδου, μετά τα όσα έγιναν γνωστά ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο όχι μόνο δεν αναγνωρίζει την παράταση των συμβάσεών τους αλλά ενδέχεται να τους ζητήσει και χρήματα πίσω!

Χθες, εκπρόσωποί τους, παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στο Δήμο και εξέθεσαν το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, ζητώντας τη στήριξη τόσο των εργαζομένων του Δήμου όσο και των συμπολιτών μας.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπός τους, κ. Ιωάννης Γκακούδης, ανέφερε, καταρχήν, ότι οι περισσότεροι Δήμοι έχουν καταθέσει στη Βουλή αλλά και προς τα κόμματα ένα υπόμνημα για την πρόταση νόμου, για τη μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.

Αυτό το διάστημα, βρίσκονται σε αναμονή της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου που, όπως είπε, αποτελεί κόλαφο για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Από το ότι θεωρεί ότι οι συμβάσεις τους είναι παράνομες, καλεί τους Επιτρόπους να σταματήσουν να πληρώνουν τα εντάλματα μέχρι και το να επιστρέψουν τα χρήματα που πήραν, λες και δεν τα δούλεψαν, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Για τους ίδιους, η κυβέρνηση φέρει στο ακέραιο την ευθύνη για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί ενώ θεωρούν ότι, χωρίς τη δική τους εργασία, οι υπηρεσίες καθαριότητας θα υπολειτουργούν και θα εκχωρηθούν στους ιδιώτες-κάτι που έχει ξεκινήσει στο Δήμο Ρόδου.

Από την πλευρά τους, υποστηρίζουν ότι πρέπει να καταργηθούν αυτές οι ελαστικές μορφές εργασίας και να έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, κυρίως στους ΟΤΑ, με το θέμα της παράτασης των συμβάσεων είναι ότι δεν επιθυμούν άλλες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και οι παροχές σε όλη τη χώρα σταματάνε.

«Αυτή τη στιγμή, με την παρουσία μας διατηρείται ο δημόσιος χαρακτήρας αυτών των υπηρεσιών και η απόλυσή μας θα επιφέρει τσουνάμι ιδιωτικοποιήσεων», είπε ακόμη ο κ. Γκακούδης και ανέφερε ότι η πρόταση που δόθηκε στη Βουλή και δημοσιοποιήθηκε έγκειται στο ότι οι ισχύουσες ατομικές συμβάσεις για την καθαριότητα των κτιρίων, των δημοσίων υπηρεσιών, των ανεξαρτήτων αρχών, των Νομικών Προσώπων Δημόσιου και Ιδιωτικού Δικαίου, όπως και κάθε είδους υπηρεσίες των ΟΤΑ, μετατρέπονται αυτοδικαίως σε συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου, ακόμα και σ’ αυτούς τους Δήμους που αρνήθηκαν να ανανεώσουν τις συμβάσεις.

Αυτή την πρόταση υπογράφουν όλες οι Επιτροπές αγώνα που έχουν συσταθεί, και αυτή της Ρόδου, και καλούν όλους τους συναδέλφους τους και τους συμπολίτες να σταθούν δίπλα τους ώστε να μην πάρουν ξανά το δρόμο της ανεργίας που για τους ίδιους σημαίνει δυστυχία, ανέχεια, εξαθλίωση.

Είπε, ακόμη, ότι ενώνουν τις δυνάμεις τους με τις Επιτροπές αγώνα σε όλη τη χώρα και απαιτούν να μη γίνει καμία απόλυση και νόμιμη, σταθερή, εργασία για όλους.

Όσο για την κατάσταση αυτή τη στιγμή, εξακολουθούν να εργάζονται καθώς έχουν υπογράψει για όλο το 2017 ωστόσο κάποιοι τους λένε ότι θα σταματήσουν τον επόμενο μήνα για να μην ισχύει το 24μηνο.

Τέλος, θα επιδιώξουν συνάντηση με τους βουλευτές του νομού αλλά και με την Υπουργό Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά όταν επισκεφθεί τη Ρόδο.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για 39 άτομα που είχαν προσληφθεί με συμβάσεις το 2015 και άλλα 95 το 2016 όταν υπήρξε το πρόβλημα. με τον διαγωνισμό καθαριότητας.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο