Για προβοκατόρικη συμπεριφορά κατηγορούν την Φτακλάκη οι παριστάμενοι

Για προβοκατόρικη συμπεριφορά  κατηγορούν την Φτακλάκη οι παριστάμενοι

Για προβοκατόρικη συμπεριφορά κατηγορούν την Φτακλάκη οι παριστάμενοι

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 859 ΦΟΡΕΣ

• Χατζημάρκος: η παράταξη της μειοψηφίας υπερασπίζεται το δικαίωμα της πρόκλησης και της ασυδοσίας • Μαχαιρίδης: Εκφράζω τη λύπη μου για τη συμπεριφορά του περιφερειάρχη

Για «μάρτυρες» -κατά το πρότυπο των τζιχαντιστών- χυδαιότητας, κατηγόρησε την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.

Σημειώνεται ότι η παράταξη «Νότιο Αιγαίο: Αρχιπέλαγος Δημιουργίας» κατήγγειλε τον Περιφερειάρχη για λεκτικό και σωματικό προπηλακισμό της Περιφερειακής Συμβούλου, Ελευθερίας Φτακλάκη, για αήθη και άνανδρη επίθεση, καθώς επίσης για φασισμό και σεξισμό.
Ο Περιφερειάρχης, μιλώντας στην ΕΡΤ Ρόδου, έκανε λόγο για επιχείρηση αγιοποίησης του επιτιθέμενου, καθώς η μείζονα μειοψηφία προασπίζεται μια προσβλητική, αφύσικα προκλητική, υστερική και τραμπούκικη συμπεριφορά.
«Μετά από τρία χρόνια αφωνίας, είπε, η παράταξη του κ. Γιάννη Μαχαιρίδη, αποφάσισε να βγει από τη νιρβάνα και την απάθεια του θεατή, υπερασπιζόμενη το δικαίωμα της πρόκλησης και της ασυδοσίας».

Ο Περιφερειάρχης διέψευσε όσα του καταλογίζονται από την παράταξη «Αρχιπέλαγος Δημιουργίας», τονίζοντας ότι στο επεισόδιο υπήρχαν πολλοί μάρτυρες.
«Πρόκειται για ένα κλαμπ πικραμένων, είπε, απομεινάρια του νοσηρού πολιτικά παρελθόντος που κατάστρεψε τη χώρα και προσπαθούν με χυδαιότητες, φωνασκίες και τραμπουκισμούς να μείνουν στην επιφάνεια».

Και συνέχισε:
«Αυτή η χυδαιότητα κυβέρνησε και απαιτεί και έχει το θράσος να σκύβουν όλοι μπροστά στο καθεστώς που πιστεύει και δεν μπορεί να δεχθεί ότι αλλάζει αυτός ο τόπος. Στο δημόσιο βίο η αγιοποίηση του επιτιθέμενου είναι ένα μοντέλο διαχείρισης το οποίο δεν έχει να προσάψει στην σημερινή περιφερειακή αρχή αυτά που γινόντουσαν παλιά».

ΔΗΛΩΣΗ ΦΤΑΚΛΑΚΗ
Για βίαιη και τραμπούκικη συμπεριφορά του Περιφερειάρχη, έκανε λόγο -μιλώντας στην ΕΡΤ Ρόδου- η Περιφερειακή Σύμβουλος, Ελευθερία Φτακλάκη, τονίζοντας ότι αυτό που τη λύπησε περισσότερο ήταν η απάθεια των παριστάμενων στο επεισόδιο.
«Δεν έκαναν απολύτως τίποτα, είπε, για να τον ηρεμήσουν. Παρακολουθούσαν απαθείς να μου επιτίθεται λεκτικά και σωματικά».

ΧΥΔΑΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ
Για χυδαία και προβοκατόρικη συμπεριφορά κατηγορούν την περιφερειακή σύμβουλο Λίτσα Φτακλάκη, τα μέλη της παράταξης της πλειοψηφίας περιφερειακοί σύμβουλοι Χαρούλα Γιασιράνη, Χρήστος Μπάρδος και Δημήτρης Τσοπανάκης αναφορικά με τη στάση της στο γραφείο του περιφερειάρχη πριν τη συνεδρίαση της «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΕ».

Συγκεκριμένα με κοινή έγγραφη δήλωσή τους αναφέρουν ότι όλα όσα περιλαμβάνονται στην ανακοίνωση της παράταξης στην οποία ανήκει η κα Φτακλάκη είναι ψευδή και καλούν τον επικεφαλής Γιάννη Μαχαιρίδη να… τη μαζέψει!
Κάνουν λόγο για… δήθεν θύμα, καθώς όπως αναφέρουν η ίδια ήταν εκείνη που προκάλεσε τα έκτροπα και ότι απλώς ο περιφερειάρχης αμύνθηκε απέναντι στους τραμπουκισμούς που η κα Φτακλάκη προκάλεσε.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Παρόντες στην απρόκλητη, αήθη και προσβλητική για πρόσωπα και θεσμούς επίθεση την οποία δέχτηκε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος και εμείς οι ίδιοι, από την περιφερειακή σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας Ελευθερία Φτακλάκη, δηλώνουμε βαρύτατα προσβεβλημένοι ως άνθρωποι και ως αιρετοί εκπρόσωποι της τοπικής μας κοινωνίας.

Αυτόπτες μάρτυρες του πρωτοφανούς περιστατικού που η ανακοίνωση της παράταξης Μαχαιρίδη επιχείρησε να καλύψει, διαστρεβλώνοντας με ψέματα τα πραγματικά γεγονότα, την υστερική, έξαλλη, προβοκατόρικη και χυδαία συμπεριφορά της περιφερειακής συμβούλου, δηλώνουμε έκπληκτοι από την ασυλία μιας τέτοιας συμπεριφοράς και καλούμε τον επικεφαλής της παράταξης Γιάννη Μαχαιρίδη, να μαζέψει τη συνεργάτιδά του και να καταδικάσει δημόσια τη στάση της, αντί να την “αγιοποιεί”, να τη στηρίζει, να την νομιμοποιεί.

Δηλώνουμε έκπληκτοι και από το γεγονός ότι μέχρι σήμερα ο κ. Μαχαιρίδης και η παράταξή του δεν βρήκαν κανένα απολύτως ζήτημα που να απασχολεί τον τόπο, που να αξίζει τον χρόνο και την προσοχή τους, για να γράψουν έστω και δυο γραμμές δημόσιας παρέμβασης. Αντίθετα, έγραψαν δυο ολόκληρες σελίδες για να υποστηρίξουν τα έκτροπα που προκάλεσε η προκλητική και προσβλητική προς όλους μας συμπεριφορά της Ελευθερίας Φτακλάκη. Έδειξαν με τον τρόπο αυτό, για μια ακόμη φορά το επίπεδο, τις προτεραιότητες και τη νοοτροπία τους.

Η προσπάθεια της παράταξης του Γιάννη Μαχαιρίδη να εμφανίσει τη συγκεκριμένη περιφερειακή σύμβουλο ως δήθεν θύμα, δεν μπορεί να πείσει κανένα, όσα ψέματα κι αν επιστρατεύσουν. Η επικοινωνιακή προσπάθεια θυματοποίησης και “αγιοποίησης” είναι αστεία. Ο καθένας εξάλλου έχει δικαίωμα να αμυνθεί όταν βρίσκεται αντιμέτωπος με τραμπουκισμούς και απειλές.

Κατανοούμε ότι δεν μπορούν ακόμη να συνέλθουν από το γεγονός ότι ο τόπος έχει γυρίσει οριστικά σελίδα και ότι συμπεριφορές όπως αυτές της συνεργάτιδας του κ. Μαχαιρίδη, της παράταξής του και λοιπών πικραμένων, συμπεριφορές που χαρακτηρίζουν την πολιτική σχολή που κατάστρεψε τη χώρα, έχουν καταδικαστεί και στην συλλογική συνείδηση και από την ιστορία.

Θλιβερά απομεινάρια του νοσηρού πολιτικά παρελθόντος, με χυδαιότητες, φωνασκίες και τραμπουκισμούς προσπαθούν να κρατήσουν το κεφάλι τους έξω από το νερό, αδυνατώντας να ψελλίσουν έστω και μια λέξη υπεράσπισης του “θεάρεστου” , καταστροφικού εδώ και δεκαετίες έργο τους. Την ανυπαρξία του πολιτικού τους λόγου και αντιλόγου, προσπαθούν να καλύψουν με προσωπικές επιθέσεις και χαρακτηρισμούς; Ποιόν σώφρονα άνθρωπο πείθουν οι εξαλλοσύνες και οι υστερίες;

Όσο για τις γυναικείες οργανώσεις που επικαλούνται – στη λογική της θυματοποίησης του δράστη και αυτές – θα ήταν απορίας άξιο αν όντως καλύπτουν και υποστηρίζουν συμπεριφορές όπως αυτές της συνεργάτιδας του κ. Μαχαιρίδη, που εν τέλει αποτελούν προσβολή και όνειδος και για το ίδιο το γυναικείο κίνημα».
Χαρούλα Γιασιράνη, Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Δια βίου μάθησης – Εθελοντισμού – Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Χρήστος Μπάρδος, Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Συγκοινωνιών Δωδεκανήσου Δημήτρης Τσοπανάκης, Περιφερειακός Σύμβουλος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Γ. ΜΑΧΑΙΡΙΔΗ
«Μετά το χθεσινό συμβάν στην περιφέρεια Ν. Αιγαίου με τον προπηλακισμό της περιφερειακής συμβούλου, Ελευθερίας Φτακλάκη από τον περιφερειάρχη, Γ. Χατζημάρκο, νομίζω πως μου επιτρέπεται να εκφράσω τη λύπη μου για τη συμπεριφορά του και τη συμπαράστασή μου στη σύμβουλο της παράταξης μας. Τέτοιες συμπεριφορές υποβαθμίζουν τους αυτοδιοικητικούς θεσμούς και τον ρόλο τους.

Μέχρι σήμερα η στάση μας ήταν εποικοδομητική. Κι αυτό γιατί πίστευα και πιστεύω μετά από 12 χρόνια ως αιρετός Νομάρχης και περιφερειάρχης πως ο ρόλος της αντιπολίτευσης πρέπει να είναι κριτικός αλλά και συνθετικός. Οι στείρες αντιπαραθέσεις δεν πρόσφεραν τίποτα στο διάλογο που είναι απαραίτητος προκειμένου να επιλύονται τα προβλήματα του τόπου και να παράγεται έργο. Το ποιο είναι το έργο και οι δράσεις της κάθε περιφερειακής αρχής είναι ορατό σε κάθε νησί και βεβαίως σε γνώση των πολιτών.

Εξάλλου θα έχουμε την ευκαιρία μιας και προκληθήκαμε , έστω και εκ των υστέρων να τα παρουσιάσουμε. Σε ότι αφορά δε το σκέλος των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ της περιόδου 2007 -2013 (δηλαδή της δικής μας περιφερειακής περιόδου) παρουσιάστηκε ως πετυχημένη και μάλιστα με πρωτοσέλιδα στο τύπο και τις ανακοινώσεις της παρούσας περιφερειακής αρχής) αλλά και άλλων ευρωπαϊκών προγραμμάτων όπου επιχαίρονται για τιμητικές διακρίσεις δράσεων που έχουν τη σφραγίδα μας , όμως σιωπούν ως αυτά που οι ίδιοι δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν στο σύνολο τους, χάνοντας πολύτιμους πόρους για τον τόπο μας.

Όσο δε για τα έργα που γίνονται από εθνικούς και ίδιους πόρους ακόμα περιμένουμε να μας ανακοινωθούν ποια είναι τα έργα που ωρίμασαν επί θητείας τους και προχωρούν. Έχουν; Κυρίως όμως αυτό που θέλω να επισημάνω σε όλες της περιόδους της θητείας μας μπορεί να υπήρξαν αντιπαραθέσεις και οξύτητες με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης , όμως συμπεριφορές που υποβαθμίζουν τους αυτοδιοικητικούς θεσμούς και τον ρόλο τους όπως γίνεται τώρα, δεν υπήρξαν ποτέ. Οι αντιπαραθέσεις γίνονταν σε πολιτικό επίπεδο και μόνο .

Μέχρι σήμερα η στάση της παράταξης μας ήταν εποικοδομητική από απ’ όποια θέση κι αν βρεθήκαμε. Πάντα σε επίπεδο κόσμιο και με σεβασμό στα πρόσωπα και τις προτάσεις τους ,ανεξαρτήτως των διαφωνιών μας με αυτές. Πιστεύω ακράδαντα πως η "κακή εικόνα" που παρουσιάζεται αρκετές φορές σε κεντρικό επίπεδο δεν πρέπει να μεταφέρεται σε περιφερειακό και τοπικό.

Είμαστε υπερήφανοι για το έργο των 3,5 χρόνων της περιφερειακής μας θητείας (2011-2014). Μπορεί κανείς τώρα πια να το συγκρίνει με τα τρία χρόνια της παρούσας περιφερειακής αρχής. Εμείς θα συνεχίσουμε την πορεία που χαράξαμε.

Αυστηρή κριτική και συμβολή στην παραγωγή έργου για το καλό του τόπου και των πολιτών. Κριτές μας οι πολίτες του Νοτίου Αιγαίου.
Γιάννης Μαχαιρίδης
Τ. περιφερειάρχης Ν.Αιγαίου
Επικεφαλής της παράταξης Ν.Αιγαίο- Αρχιπέλαγος Δημιουργίας».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
Από τη ν.ε. του ΠΑΣΟΚ, για το ίδιο θέμα εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:
«Η σημερινή συμπεριφορά του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου προς την περιφερειακή σύμβουλο κα. Ελευθερία (Λίτσα)-Παρασκευή Φτακλάκη μόνο αγανάκτηση και οργή μπορεί να προκαλέσει στον Δωδεκανησιακό λαό.
Η απαράδεκτη συμπεριφορά που έφτασε σε σημείο προπηλακισμού στην εκλεγμένη περιφερειακή σύμβουλο κ. Ελευθερία (Λίτσα)-Παρασκευή Φτακλάκη χρησιμοποιώντας τις πλέον ποταπές εκφράσεις και σεξιστικούς όρους αποτελεί ντροπή για τον θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Τέτοιες συμπεριφορές δεν συνάδουν ούτε με την δημοκρατία ούτε με την ελευθερία του λόγου. Περιμένουμε τη Νέα Δημοκρατία και τα λοιπά κόμματα να διαφοροποιηθούν από τέτοιες συμπεριφορές.
Ο κ. Χατζημάρκος πρέπει να καταλάβει ότι ο Δωδεκανησιακός λαός και ο λαός του Νοτίου Αιγαίου ήταν και θα είναι δημοκρατικός και ελεύθερος».

Διαβάστε ακόμη

Η δραστηριότητα του Κέντρου «Δίοδος»

Προκήρυξη διαγωνισμού για το «Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη έτους 2023»

Ορκίστηκε χειρουργός στο Νοσοκομείο Ρόδου ο Γιώργος Ντόκος

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη