Φιλανθρωπική εκδήλωση για την ημέρα του εθελοντή αιμοδότη

Φιλανθρωπική εκδήλωση  για την ημέρα του εθελοντή αιμοδότη

Φιλανθρωπική εκδήλωση για την ημέρα του εθελοντή αιμοδότη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 426 ΦΟΡΕΣ

Θα πραγματοποιηθεί από τρεις συλλόγους στις 14 Ιουνίου

Φιλανθρωπική εκδήλωση στο κέντρο baia sea side, διοργανώνουν αύριο Τετάρτη 14 Ιουνίου, στις 8:00 το βράδυ, το τμήμα Ρόδου της AHEPA HELLAS, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου, ο «Άγιος Εφραίμ», και τον Ροδιακό Όμιλο Αντισφαίρισης (ΡΟΑ), για να τιμήσουν την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη.

Για την ημέρα αυτή αλλά και την εκδήλωση, παραχώρησαν συνέντευξηΤύπου χθες στο Δημαρχείο, ο Πρόεδρος του Τμήματος Ρόδου της AHEPA HELLAS κ. Αντώνης Γιαννικουρής, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου «Άγιος Εφραίμ» κ. Φιλήμονας Νικολάου και ο Πρόεδρος του Ροδιακού Ομίλου Αντισφαίρισης κ. Μιχάλης Πανάγος.

Κατά τη συνέντευξη έγινε μια ιστορική αναφορά για τη Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη και επισημάνθηκε η ανάγκη ευαισθητοποίησης της κοινωνίας σε σχέση με την εθελοντική αιμοδοσία και τη συμπαράσταση στον συνάνθρωπο που δοκιμάζεται καθώς και τα οφέλη από ευρύτερες συνεργασίες προς επίτευξη κοινών στόχων που αφορούν την ίδια την κοινωνία.

Όλοι μαζί απηύθυναν ένα κάλεσμα προς τη ροδιακή κοινωνία, να δώσει το παρόν και όλοι μαζί να στείλουμε από τη Ρόδο, ένα ηχυρό μήνυμα αλληλεγγύης.

Τέλος θερμές ευχαριστίες εκφράστηκαν στους χορηγούς της εκδήλωσης, που ακούραστοι στηρίζουν αυτές τις δράσεις εθελοντισμού.

Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για τις ανάγκες:
• του Σταθμού Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου.
• του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου «Άγιος Εφραίμ».
• των εγκαταστάσεων του Ροδιακού Ομίλου Αντισφαίρισης

Η 14η Ιουνίου καθορίστηκε ως η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τον Ερυθρό Σταυρό, την Ερυθρά Ημισέληνο, την Παγκόσμια Ομοσπονδία Εθελοντών Αιμοδοτών και τον Διεθνή Οργανισμό Μετάγγισης αίματος.

Όπως είπε ο κ. Γιαννικουρής, την ημέρα αυτή, τιμάται ο ανώνυμος εθελοντής αιμοδότης και ο αλτρουισμός που επιδεικνύει προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο, προσφέροντας δύο αγαθά χωρίς ανταμοιβή: Δέκα λεπτά από το χρόνο του και μία μονάδα αίματος 400 ml από τα 6 λίτρα που διαθέτει ο ανθρώπινος οργανισμός.

Οι ανάγκες κάθε χώρας σε αίμα είναι περίπου 60 χιλιάδες φιάλες σε 1 εκατομμύριο κατοίκους.
Στη χώρα μας των 10 εκατομμυρίων κατοίκων απαιτούνται τουλάχιστον 600 χιλιάδες μονάδες από τις οποίες μόνο το 40% καλύπτεται από την εθελοντική αιμοδοσία.

Ο κ. Πανάγος, είπε ότι για τους ίδιους ήταν κάτι πολύ σημαντικό αφού θέλουν να συνεισφέρουν όσο γίνεται σε αυτή την προσπάθεια. Ο λόγος που ο ΡΟΑ, ως αθλητικό σωματείο, με ιστορία από το 1949, συμμετέχει σ’ αυτή την εκδήλωση είναι η σοβαρότητα των συμμετεχόντων.

«Πιστεύουμε ότι όλη η Ροδιακή κοινωνία πρέπει να βοηθήσει, δεν υποκαθιστούμε το Κράτος σε καμία περίπτωση αλλά στις μέρες αυτές και για το μέρος μας νομίζουμε ότι είναι ανάγκη και πρέπει όλοι να βοηθήσουμε», τόνισε.

Ο κ. Νικολάου αφού τους ευχαρίστησε, είπε, μεταξύ άλλων, ότι ενώνουν τις δυνάμεις τους και προχωρούν αλλά συνέχεια αυτής της ημέρας θα είναι οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματίσει στις 18 Ιουνίου, απέναντι από το Ακταίον, στις 6:00 το απόγευμα.
Θα συμμετάσχουν αρκετοί σύλλογοι ενώ θα υπάρχουν events για τα παιδιά.

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη