Νέα στέγαστρα θα τοποθετήσει η ΡΟΔΑ

Προετοιμάζεται η ΡΟΔΑ για ν’ ανταποκριθεί όσο το δυνατόν καλύτερα στις αυξημένες ανάγκες του καλοκαιριού.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε χθες ο Πρόεδρός της, κ. Δημήτρης Παρασκευάς,  καταρχήν την περασμένη εβδομάδα ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός της αγοράς των στεγάστρων και υπάρχει ανάδοχος.

Συνολικά, θα τοποθετηθούν δεκαέξι στέγαστρα από την περιοχή του αεροδρομίου μέχρι και το κέντρο της πόλης της Ρόδου τα οποία θα είναι με ενσωματωμένη πινακίδα ενημέρωσης του επιβατικού κοινού (σ.σ. τηλεματική) που κατάφερε το Γραφείο Προγραμματισμού του Δήμου να εντάξει σε ευρωπαϊκό χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα και αναμένεται να λειτουργήσουν μέσα στο καλοκαίρι.

Παράλληλα, έχουν ενημερώσει τους επιχειρηματίες της Ρόδου ότι όποιος επιθυμεί να τοποθετήσει στέγαστρο με διαφήμιση, θα μπορεί αντισταθμιστικά να αγοράσει το στέγαστρο και να βάλει τη διαφήμιση για τρία έτη και, μάλιστα, έχει εκδηλωθεί μεγάλο ενδιαφέρον από επιχειρηματίες.

Επίσης, έχει βγει η προκήρυξη για την πρόσληψη προσωπικού ορισμένου χρόνου αφού, ως γνωστόν, η ΡΟΔΑ αναγκάστηκε να διακόψει δρομολόγιο πριν δέκα μέρες, τις απογευματινές ώρες, λόγω έλλειψης προσωπικού.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρό της, η διαδικασία φέτος άργησε πάρα πολύ αφού πήραν την απόφαση από το Φεβρουάριο και η έγκριση ήρθε στις 15 Μαΐου ενώ χρειάστηκαν είκοσι μέρες για να πάρουν την έγκριση από το ΑΣΕΠ.

Ευελπιστούν ότι μέχρι τα τέλη του μήνα θα έχουν το προσωπικό ώστε να μπορέσουν να βάλουν σε πλήρη λειτουργία τα θερινά δρομολόγια καθώς υπάρχουν, αυτή της στιγμή, τουριστικές περιοχές, όπως η Φιλέρημος και η Κάμειρος Σκάλα, οι οποίες, δυστυχώς, δεν εξυπηρετούνται από λεωφορείο ενώ αυξημένη είναι φέτος και η κίνηση στην Ιξιά από το Μάιο, με αποτέλεσμα πολύς κόσμος να ταλαιπωρείται στις στάσεις.

Παράλληλα, μέχρι την Πέμπτη έχουν την ενημέρωση από τον ανάδοχο για την αγορά των τριών μεταχειρισμένων λεωφορείων που θα τους τα παραδώσει στη Ρόδο, με τα οποία θα ενισχυθεί ο στόλος της επιχείρησης και, έτσι, ευελπιστούν ότι θα ανταποκριθούν ικανοποιητικά το προσεχές διάστημα για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού. Αυτά αναμένεται να δρομολογηθούν μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

Τέλος, έχει προχωρήσει η συντήρηση του τουριστικού τρένου, παρά τη δυσκολία που είχε προκύψει με την αγορά των ανταλλακτικών, και έτσι το τρενάκι, εδώ και δύο εβδομάδες, λειτουργεί κανονικά και θα συνεχίσει κανονικά τα δρομολόγιά του μέχρι τις βραδινές ώρες με την πρόσληψη των νέων οδηγών.