Αθώοι γαμπρός και πεθερός για κλοπές κοσμημάτων

Αθώοι γαμπρός και πεθερός για κλοπές κοσμημάτων

Αθώοι γαμπρός και πεθερός για κλοπές κοσμημάτων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 554 ΦΟΡΕΣ

Αθώοι κρίθηκαν χθες από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων γαμπρός και πεθερός που κατηγορούνταν για κλοπές χρυσαφικών, καθώς φέρονταν να κατέχουν χρυσά κοσμήματα που είχαν κλαπεί από σπίτια της περιοχής Αφάντου!

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης τον Φεβρουάριο του 2013 μετά από έρευνα που έγινε από αστυνομικούς του Τμήματος Αρχαγγέλου και του σταθμού Αφάντου κατά την οποία εντοπίστηκαν 36 χρυσά κοσμήματα που φέρονται να προέρχονται από συνολικά έξι κλοπές σε σπίτια της περιοχής Αφάντου για τις οποίες κατηγορούνται οι δύο άνδρες ηλικίας 55 και 35 ετών.


Από εκείνη την ημέρα άρχισε ο Γολγοθάς των δύο ανδρών οι οποίοι όχι μόνο τόνιζαν από την αρχή την αθωότητά τους, αλλά παράλληλα ο 35χρονος προσέφυγε στην δικαιοσύνη προκειμένου να αποδείξει ότι ουδεμία σχέση έχει με την υπόθεση στην οποία βρέθηκε μπλεγμένος μαζί με τον πεθερό του, μετά από την καταγγελία που έκανε σε βάρος τους 42χρονος κατ. Καλυθιών.

Χθες ενώπιον του δικαστηρίου τόσο ο πεθερός όσο και ο γαμπρός αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους βάραιναν και επεσήμαναν πως για τα περισσότερα κοσμήματα είχαν τις αποδείξεις αγοράς τους και πως όλα έγιναν μετά από καταγγελία που έκανε σε βάρος τους κάτοικος Αφάντου, στο σπίτι του οποίου ο πεθερός είχε εργαστεί μερικά χρόνια πριν.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας το δικαστήριο απάλλαξε από κάθε κατηγορία γαμπρό και πεθερό, κρίνοντας τους αθώους. Σημειώνεται πως η υπόθεση εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό καθώς οι δύο άνδρες είχαν κριθεί ένοχοι και είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου σε φυλάκιση δύο ετών με αναστολή έκαστος και κατά της απόφασης αυτής άσκησαν έφεση και αθωώθηκαν χθες.

Διαβάστε ακόμη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία