Έτοιμες για συγχώνευση Καλλιθέα και Ελπίδα

Με το που έπεσε η αυλαία της αγωνιστικής περιόδου 2016-17, η Ελπίδα είχε θετικό πρόσημο στον απολογισμό της, παρότι δεν μπόρεσε να προκριθεί στο φάιναλ φορ του πρωταθλήματος ανδρών.

Με τον Κώστα Λιβιεράτο αποκλειστικά σε ρόλο προπονητή πλέον και με δυνατό συνδυασμό έμπειρων και νεαρών ταλαντούχων αθλητών, η Ελπίδα έπαιξε καλό μπάσκετ κι ενδεχομένως να έκανε την υπέρβαση στα πλέι οφ του Ομίλου Νότου αν δεν είχε «χάσει» λόγω σοβαρού τραυματισμού τον Γιώργο Καστέλλα.

Η ομάδα της Κρεμαστής βρέθηκε, μετά τη λήξη της περιόδου, προ σημαντικών αλλαγών σε διοικητικό επίπεδο καθώς ήταν κοινό μυστικό ότι ο πρόεδρος του συλλόγου, Χρήστος Κατσουράκης, είχε πάρει την απόφαση να αποσυρθεί από την «πρώτη γραμμή» και να δώσει σε άλλον τη σκυτάλη.

Οι πρώτες γενικές συνελεύσεις ήταν άκαρπες καθώς δεν παρατηρήθηκε η απαιτούμενη συσπείρωση των φίλων του σωματείου κι έτσι έκανε την έκπληξη (;) ο Άκης Δελαπόρτας, καίριο στέλεχος του αθλητισμού στην περιοχή αλλά αποκλειστικά άνθρωπος του ποδοσσφαίρου, ο οποίος ήθελε να βοηθήσει αλλά με την προϋπόθεση αλλαγής του ονόματος σε «Φοίβος».

Το κεφάλαιο «Δελαπόρτας» δεν κράτησε πολύ. Στο σύντομο διάστημα που είχε αναλάβει άτυπα, δεν προχώρησε κάτι στην Ελπίδα (ούτε σαν Φοίβος…) καθώς διαπιστώθηκαν εσκεμμένες κωλυσιεργίες και το πνεύμα συνεργασίας δε θεωρήθηκε ευοίωνο για το μέλλον. Έτσι, αποχώρησε κι αυτός από τα διοικητικά του συλλόγου ανοίγοντας έτσι και πάλι το «παράθυρο» για τη νέα ανάμειξη του προέδρου της Καλλιθέας, Θανάση Σταμούλη, ο οποίος ήθελε να πάρει τα ηνία πριν καν γίνει η πρώτη Γ.Σ. της Ελπίδας.

Τότε είχαν προκύψει αντιδράσεις από μερίδα μελών αλλά πλέον φαίνεται πως αυτές είτε έχουν καμφθεί είτε έχουν πλήρως κατασταλεί. Όπως όλα δείχνουν – και σύμφωνα με σχόλιο του ίδιου του Σταμούλη σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης – οι δύο πλευρές έχουν έρθει σε οριστική συμφωνία και απομένουν ορισμένες λεπτομέρειες, όπως αρχαιρεσίες για ανάδειξη νέου διοικητικού σχήματος που θα περιλαμβάνει ανθρώπους τόσο της Καλλιθέας όσο και της Ελπίδας.

Η ένωση των δύο σωματείων είναι ανεξάρτητη (τουλάχιστον όπως υποστηρίζεται στην παρούσα φάση) από την άνοδο ή όχι της Καλλιθέας στα επικείμενα μπαράζ για τη Γ’ εθνική.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένας από τους λόγους που ο Σταμούλης επέλεξε να εμπλακεί σε διαδικασίες συγχώνευσης, είναι η λειτουργία των τμημάτων υποδομής. Η μεν Καλλιθέα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ως προς την ανάπτυξη των ακαδημιών της, η δε Ελπίδα τα τελευταία χρόνια έχει αφιερώσει πολύ κόπο και χρόνο σε αυτές.