Κατατέθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα για τις παραλίες

Κατατέθηκε χθες, στο Μονομελές Πρωτοδικείο, από το Δήμο της Ρόδου, μέσω του προϊσταμένου της νομικής του Υπηρεσίας κ. Θόδωρα Παπαγεωργίου, η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της ΕΤΑΔ.

Με την αίτηση, ζητείται η αναστολή των διαδικασιών του διαγωνισμού της ΕΤΑΔ και η μη υπογραφή μισθωτηρίων-συμφωνητικών και παράδοση χώρων στους ενδιαφερομένους που θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό της. Παράλληλα, με αίτημα προσωρινής διαταγής, το οποίο θα δικαστεί την Τρίτη στις 12:00 το μεσημέρι στο Πρωτοδικείο της Ρόδου, θα εξεταστεί το αίτημα του Δήμου για έκδοση άμεσης διαταγής μέχρι να εκδοθεί η απόφαση στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, να μην παραχωρήσει καμία διαδικασία του διαγωνισμού και, σε κάθε περίπτωση, να παραμείνει η πραγματική και νομική κατάσταση των ακτών, όπως έχουν.

Όπως δήλωσε στη «Ρ» ο κ. Παπαγεωργίου, ο Δήμος Ρόδου αισιοδοξεί ότι η έκβαση της υπόθεσης θα είναι θετική, δεδομένου ότι με αλλεπάλληλες συμβάσεις, από το 1979 μέχρι σήμερα, για 38 ολόκληρα χρόνια, ο Δήμος βρίσκεται στη χρήση των ακτών, έχοντας θεμελιώσει δικαίωμα προσδοκίας για τη συνέχιση του δικαιώματός του αυτού, το οποίο άλλωστε είναι λειτουργικό, δηλαδή αποβαίνει τελικά υπέρ του τοπικού οφέλους και σύμφωνα με τις από το Σύνταγμα υποχρεώσεις του Κράτους να παρέχει κάθε συνδρομή στους ΟΤΑ, τόσο για τη διοίκηση των τοπικών υποθέσεων όσο και για την ενίσχυση της οικονομικής τους αυτοτέλειας.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, την Τρίτη θα ασκήσουν παρέμβαση υπέρ του Δήμου  οι ομπρελάδες και οι επιχειρηματίες θαλασσίων μέσων αναψυχής και καντινών οι οποίοι συμμετείχαν μέχρι σήμερα στους διαγωνισμούς του Δήμου Ρόδου, έχοντας διορίσει δικηγόρο τους τον κ . Κώστα Χαλκιά.