Πρόστιμα και στη Ρόδο για ανασφάλιστα οχήματα

Πρόστιμα και στη Ρόδο για ανασφάλιστα οχήματα

Πρόστιμα και στη Ρόδο για ανασφάλιστα οχήματα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2923 ΦΟΡΕΣ

Έχουν αρχίσει να καταφθάνουν

Χιλιάδες πρόστιμα επιβλήθηκαν και στην περιοχή μας σε συμπολίτες μας οι οποίοι δεν είχαν ασφαλισμένο το όχημα τους!

Η «λυπητερή» των 250 ευρώ πρόστιμο, λήφθηκε από τους φορολογούμενους μέσω του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου μετά από εκτεταμένη ηλεκτρονική διασταύρωση στοιχείων που πραγματοποίησαν στις 6 Ιουνίου οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η διασταύρωση αφορούσε ανασφάλιστα οχήματα έως και τις 12 Ιουνίου οι κάτοχοι των οποίων θα πρέπει μέσα σε οχτώ μέρες να πληρώσουν το τσουχτερό πρόστιμο των 250 ευρώ που τους έχει βεβαιωθεί ήδη στην Εφορία.

Αν ο ανασφάλιστος δεν τακτοποιήσει την οφειλή του τότε το πρόστιμο αυξάνεται σε 500 ευρώ μαζί με διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.

Ειδικότερα ο νόμος προβλέπει:
- Αφαίρεση των πινακίδων, άδειας ικανότητας και άδειας κυκλοφορίας για 6 μήνες.
- Αφαίρεση των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας για δύο χρόνια σε περίπτωση ατυχήματος ή για τρία χρόνια σε περίπτωση υποτροπής.
- Χρηματικό πρόστιμο υπέρ του Επικουρικού Κεφαλαίου, με πράξη της Αστυνομικής Αρχής, 1.000 ευρώ για τα λεωφορεία και τα Φ.Δ.Χ., 500 ευρώ για τα επιβατικά & 250 ευρώ για τα δίκυκλα.
- Φυλάκιση από δύο μήνες έως 1 χρόνο και χρηματική ποινή έως 3.000€ σε περίπτωση εμπλοκής σε ατύχημα.

Όσον αφορά τις ποινικές κυρώσεις αυτές περιλαμβάνουν φυλάκιση από 2 μήνες έως 1 χρόνο και χρηματική ποινή έως 3.000 ευρώ.

Όσον αφορά στα πρόστιμα για μη έλεγχο ΚΤΕΟ ορίζονται σε 150 ευρώ μέσω Taxisnet ενώ σε περίπτωση που πέσει κάποιος στην «τσιμπίδα» της Τροχαίας το πρόστιμο ανέρχεται σε 400 ευρώ το οποίο μπορεί να περιοριστεί σε μόλις 50 ευρώ στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης του οχήματος προσκομίσει δελτίο ΚΤΕΟ σε ισχύ εντός 10 ημερών.

Το πρόστιμο της Τροχαίας σε περίπτωση ανέλεγκτων Φορτηγών άνω των 3,5 τόνων, Ταξί, Ασθενοφόρων, Λεωφορείων από ΚΤΕΟ έχει οριστεί στα 400 ευρώ, το οποίο μπορεί να περιοριστεί στο 1/2 (200 ευρώ) στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης του οχήματος προσκομίσει δελτίο ΚΤΕΟ σε ισχύ εντός 10 ημερών.

Διαβάστε ακόμη

Ρόδος: O όμιλος αστρονομίας «Βενετοκλείου» 1ου ΓΕΛ Ρόδου στο Austin Texas για την ολική εκλειψη ηλίου

Εντεταλμένος Θεμάτων Διακυβέρνησης Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ο γενικός διευθυντής του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου

Συμπαραστάτη του Πολίτη θα εκλέξει το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου

Στ. Κασσελάκης: Θα επισκεφθεί 26 νησιά του Αιγαίου σε 9 μέρες

Πολλές οι «παρθένες» παραλίες στα Δωδεκάνησα που εντάσσονται στις... απάτητες

Ολοκληρώθηκαν τα αντιπλημμυρικά έργα που χρηματοδότησε η Eurobank

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία