Πτώση σοβάδων από την οροφή της Νέας Αγοράς

Ακόμα ένα περιστατικό πτώσης σοβάδων από την οροφή της Νέας Αγοράς σημειώθηκε χθες και μπορεί, ευτυχώς, να μην ήταν κάτι το σοβαρό ωστόσο επαναφέρει το καθολικό αίτημα των καταστηματαρχών (και όχι μόνο) για την επιτακτική ανάγκη να γίνουν εργασίες συντήρησης του Μνημείου.

Συγκεκριμένα, σοβάδες έπεσαν χθες το μεσημέρι στον εξωτερικό χώρο της δεξιάς πλευράς του Μνημείου, όπου, όπως αντιλαμβάνεται κανείς ήταν ώρα αιχμής κατά την οποία διέρχονται από εκεί δεκάδες τουρίστες, ως επί το πλείστον. Αμέσως, καταστηματάρχες κάλεσαν το Δήμο και στη συνέχεια μάζεψαν τους σοβάδες που είχαν πέσει. Ωστόσο μία μικρή αναστάτωση προκλήθηκε και επανέρχεται η ανάγκη που υπάρχει για τη συντήρηση του εμβληματικού κτιρίου.

Τη Δευτέρα αναμένεται να έρθει συνεργείο από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου για να αποκαταστήσει το συγκεκριμένο σημείο. Ωστόσο, από τη Δημοτική Αρχή υπενθυμίζουν ότι κατά την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ελήφθη απόφαση για μία εργολαβία, προϋπολογισμού 70 χιλιάδων ευρώ, για την αποκατάσταση ειδικά της δεξιάς πτέρυγας της Νέας Αγοράς αλλά και για να γίνει μία πιο μεγάλη παρέμβαση γύρω από το κτίριο η οποία αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα.