Επιχειρηματίας καταδικάστηκε για απάτη κατά ασφαλιστικής εταιρείας

Επιχειρηματίας καταδικάστηκε  για απάτη κατά ασφαλιστικής εταιρείας

Επιχειρηματίας καταδικάστηκε για απάτη κατά ασφαλιστικής εταιρείας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 691 ΦΟΡΕΣ

Για φωτιά που εκδηλώθηκε στο ξενοδοχείο του

Ένοχος για απάτη σε βάρος ασφαλιστικής εταιρείας, κρίθηκε χθες 36χρονος, από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου.

Η υπόθεση αφορά την φωτιά που εκδηλώθηκε στο μικρό ξενοδοχείο που διέθετε ο 36χρονος μαζί με τον 58χρονο πατέρα του στην Παλιά Πόλη τον Ιανουάριο του 2003. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η ασφαλιστική εταιρεία δήλωσε ότι εξαπατήθηκε από τους κατηγορούμενους προκειμένου να εισπράξουν τα χρήματα της αποζημίωσης.

Το καλοκαίρι του 2014, το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου που εκδίκασε για πρώτη φορά την υπόθεση, έκρινε ένοχο τον 36χρονο στον οποίο επέβαλε ποινή κάθειρξης 8 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, και έκρινε αθώο τον 58χρονο πατέρα του.

Κατά της απόφασης ο 36χρονος άσκησε έφεση και χθες η υπόθεση εξετάστηκε στο Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου το οποίο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Άκη Μεϊμάρη του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 4 ετών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο 58χρονος επιχειρηματίας τον Οκτώβριο του 2010 είχε κριθεί αθώος από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω για την υπόθεση αυτή (κατηγορούνταν για ηθική αυτουργία στον εμπρησμό από πρόθεση, της επιχείρησης του), όμως κατά της απόφασης άσκησε έφεση ο εισαγγελέας Εφετών Δωδεκανήσου και η υπόθεση προσδιορίστηκε και εκδικάστηκε εκ νέου τον Μάιο του 2013 στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου, όπου και εκεί αθωώθηκε.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 58χρονος κατάφερε να πείσει τον Ιανουάριο του 2003 άλλο άτομο να βάλει φωτιά σε μικρό ξενοδοχείο (πανσιόν) που βρίσκεται στη περιοχή Άγιος Φανούριος στη Παλιά Πόλη.

Το άτομο αυτό φέρεται να είναι 31χρονος αλλοδαπός που διαφεύγει της σύλληψης και σε βάρος του οποίου έχει επίσης ασκηθεί ποινική δίωξη.

Η πυρκαγιά είχε προκληθεί στη πανσιόν στις 4 τα ξημερώματα της 19ης Ιανουαρίου 2003 και είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς το μεγαλύτερο τμήμα της και να κινδυνεύσουν διπλανά οικήματα.

Αξίζει δε να σημειωθεί πως από τις πρώτες κιόλας ενδείξεις και τα στοιχεία που είχαν συλλέξει οι Πυροσβεστικές αρχές είχαν καταλήξει πως πρόκειται για εμπρησμό.

Από τη πλευρά του ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης αυτής και κατηγορούμενος στην υπόθεση είχε καταγγείλει δημόσια πως εκβιαζόταν από ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, οι οποίοι μάλιστα είχε πει πως τον απειλούσαν ότι θα τον κάψουν στέλνοντας του μπράβους.

Ο ίδιος, με δηλώσεις του επίσης είχε εξαπολύσει πυρά εναντίον των υπηρεσιών του Δήμου της Ρόδου, κάνοντας λόγο για διαδικασία δωροδοκίας σε συγκεκριμένα άτομα έτσι ώστε να μπορέσει να πάρει την άδεια για να λειτουργήσει την επιχείρησή του, ενώ για την υπόθεση είχε ενημερωθεί και ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου, ο οποίος και είχε ζητήσει εξηγήσεις από τον ιδιοκτήτη.

Διαβάστε ακόμη

Στα «πράσα» πιάστηκε 42χρονος που έκλεβε βενζίνη με αντλία από πρατήριο

Με ηλεκτρική αντλία και 9 μπιτόνια έκλεβε καύσιμα από πρατήριο της Κω

Άλλοι 14 αλλοδαποί εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ως παράνομοι στη Σύμη

Συνελήφθη 68χρονος στη Ρόδο για διάθεση ειδών πυροτεχνίας χωρίς άδεια - Κατασχέθηκαν 50.500 τεμάχια

Προφυλακίστηκε μετά την απολογία του χθες ο 63χρονος αρχαιοφύλακας

Ελεύθερη με όρους η 30χρονη Ρομά που εμπλέκεται στην υπόθεση διαρρήξεων

Συνελήφθησαν επειδή πουλούσαν υαλοκαθαριστήρες...

Συνελήφθη καταδικασθείς για ζωοκλοπή και ζωοκτονία