Υπερσύγχρονο ασθενοφόρο θα εγκατασταθεί στη Νότια Ρόδο (βίντεο)

Υπερσύγχρονο ασθενοφόρο θα εγκατασταθεί στη Νότια Ρόδο (βίντεο)

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1724 ΦΟΡΕΣ

Από τη Γενική Κλινική Δωδεκανήσου

Ένα υπερσύγχρονο ασθενοφόρο που μπορεί να αντιμετωπίσει ακόμη και τα πιο βαριά περιστατικά, θα εγκατασταθεί άμεσα στη Νότια Ρόδο από την Euromedica!

Η Γενική Κλινική Δωδεκανήσου σύναψε συνεργασία με την παγκοσμίου φήμης εταιρία Mondial, αλλά και με την Athens Ambulance, ώστε να καλύψουν με αυτό τον τρόπο το σημαντικό κενό που υπάρχει στην πιο τουριστική περιοχή της Ρόδου, στον τομέα της υγείας.


Το ασθενοφόρο το οποίο αποτελεί παράλληλα και μια μικρή κινητή Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, είναι πλήρως εξοπλισμένο και στελεχωμένο με διασώστες και θα καλύπτει την περιοχή από τα Βλυχά και την Λίνδο έως το Κιοτάρι και το Πλυμμήρι σε 24ωρη βάση.

Μιλώντας χθες στη «Ροδιακή» ο Διευθύνων Σύμβουλος της Γενικής Κλινικής Δωδεκανήσου κ. Δημήτρης Ασημακίδης τόνισε πως «ήταν ένα πάγιο αίτημα των ξενοδόχων της περιοχής, των συνεργαζόμενων ιατρών, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου η τοποθέτηση αυτής της Μονάδας η οποία θα εξυπηρετεί σε 24ωρη βάση όλα τα επείγοντα περιστατικά της περιοχής.


Διασφαλίζουμε έτσι την υγεία και την άμεση πρόσβαση σε δευτεροβάθμιες υπηρεσίες υγείας. Η Μονάδα θα είναι σταθμευμένη στην ευρύτερη περιοχή της Νότιας Ρόδου, μεταξύ Βλυχών και Κιοταρίου, όπου υπάρχουν βέβαια και τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία και συνεχώς αυξανόμενος πληθυσμός τουριστών. Πιστεύουμε ότι έτσι συμβάλουμε στο κοινωφελές έργο, που ούτως ή άλλως παράγει εδώ και πολλά χρόνια η Euromedica, αλλά και στην ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος της Ρόδου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη έχει οριστεί από την Γενική Κλινική Δωδεκανήσου ιατρός ο οποίος θα λειτουργεί ως συντονιστής του ασθενοφόρου για την αποτελεσματικότερη και άμεση αντιμετώπιση όλων των έκτακτων περιστατικών.




Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου