Σε κάθειρξη έξι ετών  καταδικάστηκε 75χρονος για απάτη κατ' εξακολούθηση

Ποινή κάθειρξης έξι ετών επιβλήθηκε χθες από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου σε 75χρονο κάτοικο της περιοχής μας, ο οποίος κατηγορείται για απάτη κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια.

Η υπόθεση εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό καθώς το 2014 ο ίδιος είχε κριθεί ένοχος από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου και είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη επτά ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη με τον όρο της εμφάνισης μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 3000 ευρώ.

Κατά της απόφασης αυτής ο 75χρονος άσκησε έφεση η οποία εκδικάστηκε χθες από το δικαστήριο το οποίο και τον καταδίκασε σε κάθειρξη έξι ετών.

Συνήγορος υπεράσπισης στην υπόθεση παραστάθηκε ο κ. Ελευθέριος – Γεώργιος Πάσσος ο οποίος και υπέβαλε αίτημα στο δικαστήριο να εκτίσει ο 75χρονος την ποινή του στο σπίτι του (κατ’ οίκον εκτέλεση ποινής) ωστόσο το αίτημα απορρίφθηκε.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε στην δικαιοσύνη με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου και σύμφωνα με αυτό, ο 75χρονος από τον Νοέμβριο του 2005 έως τον Ιανουάριο του 2007 παρέστησε ψευδώς σε ημεδαπό ότι θα εξοφλήσει με εντολή του το χρέος που είχε σε τρίτο άτομο ύψους 100.000 ευρώ αφού μεταφέρει το ποσό 1.350.000 ευρώ από ελβετική τράπεζα ζητώντας του να καταβάλει τα έξοδα μεταφοράς χρημάτων .

Έτσι σταδιακά ο κατηγορούμενος φέρεται να ελάμβανε χρήματα στους λογαριασμούς το συνολικό ποσό των οποίων ανήλθε σε 94.390 ευρώ, μέρος των οποίων (26.500 ευρώ) επέστρεψε στον μηνυτή.