Ο καταζητούμενος από την Ιντερπόλ δηλώνει δημοσιογράφος του National Geographic

Δημοσιογράφος του National Geographic δηλώνει ο 60χρονος Αμερικανός που αναζητούνταν με διεθνές ένταλμα σύλληψης και εντοπίστηκε στην Κω.

Ο 60χρονος χθες συνοδευόμενος από τη συνήγορο του κα. Βασιλική Σαββάκη προσήχθη ενώπιον του αρμόδιου Συμβουλίου Εφετών Δωδεκανήσου όπου και δήλωσε ότι ουδεμία σχέση έχει με τα όσα του καταλογίζονται και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Συγκεκριμένα, έχει επιτραπεί στον 60χρονο να παραμένει σε ξενοδοχείο της Ρόδου και να εμφανίζεται μία φορά την εβδομάδα στο αστυνομικό τμήμα Ρόδου προκειμένου εντός 40 ημερών που είναι το νόμιμο χρονικό διάστημα, να έρθουν όλα τα απαραίτητα από την Αμερική έγγραφα που να αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 60χρονος ισχυρίζεται ότι για 25 χρόνια διέμενε στο Νεπάλ και εργαζόταν για λογαριασμό του National Geographic.

Στο σπίτι που διέμενε εκεί είχε διάφορα αναμνηστικά αντικείμενα. Το 2008 έγινε έρευνα στο σπίτι του, ενώ ο ίδιος είχε πια φύγει από τη χώρα, από τις αρχές του Νεπάλ και εντοπίστηκαν τα αντικείμενα αυτά με αποτέλεσμα να σχηματιστεί δικογραφία.

Όταν πλέον το 2015 επετράπη η συνεργασία της Ίντερπολ με το Νεπάλ στάλθηκε σήμα για τον 60χρονο ο οποίος παρά το ότι μέχρι τον εντοπισμό του στην Κω έχει κάνει αρκετά ταξίδια, δεν είχε συλληφθεί.

Σε κάθε περίπτωση ο 60χρονος αρνείται κάθε κατηγορία και μάλιστα τονίζει ότι έχει εδώ και χρόνια μέσω των αρμοδίων υπηρεσιών της Αμερικής κινήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες. Αυτά τα έγγραφα και τις ενέργειες που έχουν γίνει από τις ΗΠΑ αναμένονται να κοινοποιηθούν στην Εισαγγελία Εφετών Δωδεκανήσου εντός 40 ημερών.