Αύριο η δίκη για την αποπλάνηση της ανήλικης στη Ρόδο

Αύριο θα συνεχιστεί από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου η εκδίκαση της υπόθεσης βιασμού και αποπλάνησης ανήλικης κοπέλας από τον παππού, τη μητέρα και τη θεία της.

Η δίκη ξεκίνησε στα μέσα Μαρτίου 2017 κεκλεισμένων των θυρών, και έκτοτε διεκόπη αρκετές φορές. Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση υπεβλήθη το αίτημα από την υπεράσπιση  να κληθούν και να καταθέσουν οι συντάκτες εκθέσεων που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, δηλαδή κοινωνική λειτουργός και παιδοψυχολόγοι, συνολικά πέντε άτομα. Ως εκ τούτου το δικαστήριο διέκοψε για τις 23 Μαΐου τη διαδικασία.

Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση αφορά τρεις δικογραφίες οι οποίες συνεκδικάστηκαν πρωτόδικα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω το οποίο και έκρινε ένοχη τη μητέρα του ανήλικου κοριτσιού για τον βιασμό , την αποπλάνηση και άμεση συνέργεια στην αποπλάνηση της κόρης της και της επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης 35 ετών κατά συγχώνευση.

Με την ίδια απόφαση ένοχος κρίθηκε και ο παππούς (από τη πλευρά της μητέρας της ανήλικης) για αποπλάνηση και τον βιασμό της ανήλικης εγγονής του και καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 25 ετών, ενώ η θεία κρίθηκε ένοχη σε άμεση συνέργεια βιασμού και αποπλάνησης και καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 25 ετών.

Οι εφέσεις δεν είχαν αναστέλλουσα δύναμη για τους κατηγορουμένους που πήραν το δρόμο για τις φυλακές, ενώ σε ό,τι αφορά την γιαγιά (από την πλευρά της μητέρας της εγγονής) που επίσης κατηγορούνταν, είχε κριθεί αθώα.

Συνήγοροι υπεράσπισης στην υπόθεση είναι οι κ.κ. Χαράλαμπος Σύψας και Μανώλης Κουτσούκος, ενώ πολιτική αγωγή ο κ. Βαγγέλης Λεβέντης.