Εντάσεις στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ρόδου

Δεν έλειψαν οι εντάσεις κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής (ΕΠΖ) και χρειάστηκε αρκετές φορές η…πυροσβεστική παρέμβαση του Προέδρου της, Αντιδημάρχου, κ. Μιχάλη Παλαιολόγου για να ηρεμήσουν τα πνεύματα!

Καταρχήν, σε υψηλούς τόνους κινήθηκε η συνεδρίαση κατά τη συζήτηση για άδειες καταστημάτων ενώ, για ακόμα μία φορά, την Επιτροπή απασχόλησε το χρώμα των ταξί!

Παρόντες ήταν εκπρόσωποι των ταξιτζήδων και συγκεκριμένα ο Πρόεδρός τους κ. Καστανίδης αλλά και νομικός εκπρόσωπος μίας ομάδας τους. Οι ταξιτζήδες πραγματοποίησαν έκτακτη γενική συνέλευση, μια και αυτές τις ημέρες έληγε η προθεσμία που τους είχε θέσει το δημοτικό συμβούλιο για να καταλήξουν στο χρώμα που θα έχουν τα ταξί στη Ρόδο, αν δηλαδή θα είναι μπλε με τον άσπρο ουρανό ή μονόχρωμα μπλε.

Η γ.σ. αποφάσισε το χρώμα από εδώ και στο εξής να είναι μόνο μπλε, ωστόσο θα ισχύει και το μπλε-λευκό μέχρι, σταδιακά, να γίνουν όλα τα ταξί στο νησί μονόχρωμα.

Ωστόσο, παρίστατο και ο δικηγόρος μίας ομάδας ταξιτζήδων που έχουν διαφορετική άποψη και βέβαια πρόταση. Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι υπάρχει μία παλινωδία στις αποφάσεις.

Ο κ. Παλαιολόγου, προσπαθώντας να λειτουργήσει πυροσβεστικά, μια και οι τόνοι άρχισαν να ανεβαίνουν, τόνισε ότι ο ίδιος ο κλάδος θα πρέπει να βρει τον τρόπο ενώ δεν παρέλειψε να τους πει ότι φέρνουν σε δύσκολη θέση το όργανο.

Το μέλος της ΕΠΖ, Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Πόκκιας, επεσήμανε ότι το θέμα αυτό έχει να κάνει και με την εικόνα του τουριστικού μας προϊόντος και ότι η πρόταση της Επιτροπής είναι η καλύτερη δυνατή. Τόνισε, ακόμη, ότι, στην απόφαση, θα πρέπει να αναφέρεται ρητά ότι ο χρωματισμός είναι συγκεκριμένος, να αναγράφεται ακόμα και ο κωδικός χρώματος.

Τελικά, η πρόταση εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία και θα είναι σε ισχύ και τα δύο χρώματα, τα μονόχρωμα μπλε και τα μπλε με άσπρη οροφή, μέχρι να γίνουν όλα, σταδιακά, μονόχρωμα.