Με καταλήψεις από σήμερα το πρωί κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι συμβασιούχοι

Με καταλήψεις από σήμερα το πρωί κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι συμβασιούχοι

Με καταλήψεις από σήμερα το πρωί κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι συμβασιούχοι

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 513 ΦΟΡΕΣ

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι συμβασιουχοι του Δήμου της Ρόδου: Από σήμερα τα ξημερώματα, πραγματοποιούν κατάληψη στο αμαξοστάσιο του Δήμου στην περιοχή Ασγούρου.

Οι συμπολίτες μας, διεκδικούν να μην χάσουν τηνδουλειά τους, ζητώντας τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου, καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου μας.

Σημειώνεται ότι μετά την έκδοση της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου όχι μόνο οδηγούνται σε απόλυση αλλά καλούνται να επιστρέψουν και χρήματα!

Ο αριθμός των συμβασιούχων του Δήμου της Ρόδου, υπενθυμίζεται ότι είναι γύρω στους 130 από το 2015 μέχρι σήμερα που ανανεώθηκαν οι συμβάσεις τους μέχρι τα τέλη του 2017. Είχε δημιουργηθεί ένα πρόβλημα με την πληρωμή των δεδουλευμένων τους και δόθηκε μία προσωρινή λύση από τους παρέδρους του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Όπως εξήγησε ο κ. Μπακίρης, η απόφαση του Ελεγκτικού περιλαμβάνει τρία κατηγορηματικά «όχι» στην ανανέωση των συμβάσεων και για το 2015 και για το 2016. Αφήνει, όμως, ένα μικρό παράθυρο που θα πρέπει να πατήσει η κυβέρνηση μια και οι εισηγητές παραδέχονται ότι, οι εργαζόμενοι αυτοί, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Ευελπιστούν, λοιπόν, ότι σ’ αυτό θα πατήσει η κυβέρνηση για να κάνει νομοθετική ρύθμιση.

Από την πλευρά της, το μέλος της Διοίκησης του Συλλόγου από την παράταξη της ΔΑΣ ΟΤΑ, κα Ντέπυ Μιχαηλίδου, μεταξύ άλλων δήλωσε ότι, φθάσαμε στο σημείο την Παρασκευή το βράδυ το Ελεγκτικό Συνέδριο να βγάλει αυτό που περίμεναν όλοι, κόλαφο για τους εργαζόμενους αφού έχει να κάνει με απολύσεις και για επιστροφή δεδουλευμένων.

Είπε, ακόμη, ότι και στη Ρόδο έχει δημιουργηθεί μία Επιτροπή αγώνα εδώ και δύο μήνες περίπου, ότι οι εργαζόμενοι είναι εδώ, αγωνίζονται και την Πέμπτη θα συμμετάσχουν στην απεργία που, έστω και την τελευταία στιγμή, προκήρυξε η ΠΟΕ-ΟΤΑ η οποία πήρε απόφαση να στηρίξει τους εργαζόμενους. Μάλιστα, δεν παραλείπει να επισημάνει ότι στην αρχή είχε μία ιδιόμορφη θέση καθώς μιλούσε για όρους και προϋποθέσεις. Και δήλωσε:

«Εμείς λέμε ότι δικαίωμα στην εργασία έχουν όλοι οι εργαζόμενοι, χωρίς όρους και καμία προϋπόθεση, να μονιμοποιηθούν. Είμαστε κοντά τους, τους στηρίζουμε από την αρχή του αγώνα τους, ζητάμε την μετατροπή των συμβάσεών τους σε μόνιμου αορίστου γιατί το δικαιούνται. Οι εργαζόμενοι αυτοί μπήκαν με ΑΣΕΠ, δουλεύουν σχεδόν δύο χρόνια σε έναν πολύ ευαίσθητο τομέα που είναι η καθαριότητα, και ειδικά στον τόπο μας που έχει τουρισμό, και αν τυχόν αυτοί οι άνθρωποι βρεθούν στο δρόμο, ανοίγει ένα μεγάλο κομμάτι, ανοίγει η πόρτα ξεκάθαρα για ιδιωτικοποίηση».

Η ανακοίνωση της Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρόδου

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ρόδου στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και των συμβασιούχων του Δήμου Ρόδου, επί του θέματος σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρόδου στηρίζει αποφασιστικά τις κινητοποιήσεις των Σωματείων του Δήμου Ρόδου και των συμβασιούχων στην Καθαριότητα, που αποφασίστηκαν μετά την ανακοίνωση του Υπουργού Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη για απόλυση των συμβασιούχων επικαλούμενος την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Η κυβέρνηση, αφού εξαπάτησε τους συμβασιούχους με τις ανανεώσεις των συμβάσεών τους το προηγούμενο διάστημα καλλιεργώντας τους την προσδοκία της μονιμοποίησης, σήμερα τους εγκαταλείπει στην τύχη τους, κρύβεται πίσω από την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και τους οδηγεί στην απόλυση και την ανεργία. Το Ε.Κ.Ρ καταγγέλλει τον κυβερνητικό εμπαιγμό και στηρίζει τον αγώνα των σωματείων του Δήμου για άμεση μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου όλων των εργαζομένων, που απασχολούνται στην Υπηρεσία Καθαριότητας και έχουν πάρει παράταση.
Παράλληλα διεκδικούμε και απαιτούμε από την κυβέρνηση :
- Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, που θα καλύπτουν όλες τις ανάγκες των Δήμων.
- Κατάργηση του άρθρου 61, του Νόμου 3979/2011, που δίνει το δικαίωμα στις δημοτικές αρχές να εκχωρούν την αρμοδιότητα της υπηρεσίας καθαριότητας σε ιδιώτες εργολάβους. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους της Ρόδου και τα Σωματεία – Μέλη μας να στηρίξουν τον αγώνα των συμβασιούχων για μόνιμη και σταθερή δουλειά.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΟΠ – ΟΤΑ ΚΑΙ ΠΟΕ –ΟΤΑ, ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ, 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ, ΩΡΑ 9.00 ΠΜ.»

ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
«Μετά τη συνάντηση που είχαν η ΠΟΠ-ΟΤΑ και η ΠΟΕ-ΟΤΑ με τον Υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος παρουσίασε τις προτάσεις της κυβέρνησης για το εργασιακό μέλλον των συμβασιούχων, που οδηγεί στην άμεση απόλυσή τους, πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Εργατοϋπαλληλικού & Επιστημονικού Προσωπικού Εργαζομένων στον Δήμο και τις Δημοτικές επιχειρήσεις του Δήμου Ρόδου, χθες, ημέρα Τετάρτη, 21/06/2017, ώρα 11.00 πμ, στο Ε.Κ.Ρ, με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των συμβασιούχων στην Καθαριότητα. Η Διοίκηση της Ένωσης, λαμβάνοντας υπόψη και τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης των Συμβασιούχων του Δήμου Ρόδου, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 20/06/2017, στο Ε.Κ.Ρ, παρουσία της Διοίκησης της Ένωσης, ομόφωνα αποφάσισε τα παρακάτω :

- Συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα τις κινητοποιήσεις μας με συμμετοχή στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία, που κήρυξαν η ΠΟΕ – ΟΤΑ και η ΠΟΠ – ΟΤΑ, την Πέμπτη, 22/06/2017.
- Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, μόνιμους και συμβασιούχους να συμμετέχουν στην απεργία και στη συγκέντρωση, που θα γίνει την Πέμπτη, 22/06/20177, ώρα 9.00 πμ, έξω από το Δημαρχείο. Στη διάρκεια της απεργίας θα πραγματοποιηθούν δυναμικές παρεμβάσεις σε χώρους δουλειάς.
- Καλούμε τον Δήμαρχο και Πρόεδρο της ΠΕΔ να σταθεί έμπρακτα στον δίκαιο αγώνα των συναδέλφων μας συμβασιούχων.
- Ζητούμε την κατανόηση των δημοτών του τόπου μας, όσο αφορά τα απορρίμματα και ζητάμε και απ’ αυτούς τη συμπαράστασή τους.

Απεργούμε και διεκδικούμε:
• Να μη γίνει καμία απόλυση συμβασιούχου.
• Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
• Έξω οι εργολάβοι από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
• Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ, 22 ΙΟΥΝΙΟΥ & ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ,
ΣΤΙΣ 9 Η ΩΡΑ, ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΡΟΔΟΥ»

Διαβάστε ακόμη

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος