Θάλασσα και σε τοπικό επίπεδο τα έχει κάνει η κυβέρνηση

Θάλασσα και σε τοπικό επίπεδο τα έχει κάνει η κυβέρνηση

Θάλασσα και σε τοπικό επίπεδο τα έχει κάνει η κυβέρνηση

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 370 ΦΟΡΕΣ

Έντονη κριτική απο τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ

Οξεία κριτική στην κυβέρνηση και την πολιτική της σε μία σειρά από ζητήματα που μας απασχολούν σε εθνικό επίπεδο καθώς και άλλα που μας “αγγίζουν” τοπικά, άσκησε χθες, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Παύλος Μπακίρης.

Καταρχήν, έκανε γνωστό ότι χθες το μεσημέρι είχαν προγραμματίσει συνάντηση με τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου της Ρόδου, κα Κατερίνα Χατζηστρατή, για να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στο Νοσηλευτικό μας Ίδρυμα.

Σύμφωνα με τα όσα είπε, χθες, ο κ. Μπακίρης, είχαν ήδη κάνει συνάντηση με τον Σύλλογο των εργαζομένων του Νοσοκομείου, ο οποίος καταγγέλλει την αναστάτωση που υπάρχει με τη Διοικήτρια. Και δήλωσε: «Αυτή η αναστάτωση δεν κάνει καλό στη λειτουργία του Νοσοκομείου». Στη συνέχεια, έκανε γνωστό ότι, χθες το μεσημέρι, είχε προγραμματιστεί συνάντηση της ΝΟΔΕ με την κα Χατζηστρατή, ενώ θα μιλούσαν και με τους εργαζόμενους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Διοικήτρια εξήγησε στα μέλη της ΝΟΔΕ τη δική της θέση ενώ, στη συνέχεια, τα μέλη της, συναντήθηκαν και με κάποιους από τους εργαζόμενους. Για ακόμα μία φορά, ο κ. Μπακίρης εξέθεσε σε όλους τη θέση της ΝΟΔΕ, δηλαδή ότι το νοσοκομείο είναι μία δομή πολύ σημαντική για την περιοχή μας, και είναι γνωστές οι ελλείψεις που έχει σε προσωπικό, εξοπλισμό κτλ. Εκείνο που τόνισαν είναι ότι η εργασιακή ειρήνη είναι πολύ σημαντική για το Νοσηλευτικό μας Ίδρυμα και ότι η Νέα Δημοκρατία είναι υπέρ της σωστής αξιολόγησης του προσωπικού. «Δεν πρέπει να μπαίνουν μικροπολιτικά συμφέροντα σε αυτές τις δομές», είναι κάτι που τόνισε ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ ο οποίος στάθηκε και στην αυτοθυσία του προσωπικού και κατέληξε λέγοντας προς όλες τις πλευρές ότι θα πρέπει να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Για τις παραλίες
Ο κ. Μπακίρης ρωτήθηκε χθες σχετικά με την αναστάτωση που υπάρχει τοπικά και για τις παραλίες μετά την απόφαση της ΕΤΑΔ να διαχειριστεί η ίδια εκείνες που τις ανήκουν και που αποτελούν το “φιλέτο” του νησιού και όπως είπε θεωρούν ότι θα έπρεπε να ισχύσει το προηγούμενο καθεστώς ώστε να μπορέσει ο κόσμος να δουλέψει και ν’ ανταπεξέλθει στις δυσκολίες του χειμώνα. «Μ’ αυτό τον τρόπο, αφαιρούμε το δικαίωμα απ’ όλους αυτούς τους πολίτες που μέχρι τώρα έβγαζαν ένα μεροκάματο απ’ αυτή την εργασία να τους φέρουμε σε ακόμα δυσκολότερη θέση”.

Για την Υπουργό Τουρισμού
Ερωτηθείς, στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ σχετικά με την πρόσφατη επίσκεψη της Υπουργού Τουρισμού, κας Έλενας Κουντουρά, στη Ρόδο, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι τα στελέχη της κυβέρνησης συχνά υπόσχονται πράγματα αλλά η πραγματικότητα προσγειώνει. Τόνισε, ακόμη, ότι στην αγορά δεν υπάρχει το οικονομικό αντίκρισμα που περίμεναν οι άνθρωποι σε σχέση με τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. «Δεν μπορούμε να μιλάμε μόνο με νούμερα αφίξεων», τόνισε ο κ. Μπακίρης.

Κινητικότητα
Σχετικά με το αν υπάρχει κινητικότητα στο κόμμα, και σε τοπικό επίπεδο, εν αναμονή πολιτικών εξελίξεων, ο κ. Μπακίρης δήλωσε ότι βρίσκονται πάντα σε ετοιμότητα και υπάρχει μία κινητικότητα και στο πλαίσιο αυτό ήταν και οι συναντήσεις που είχε πρόσφατα με τις τοπικές οργανώσεις, οι οποίες όμως δεν είχαν επίσημο χαρακτήρα. Μάλιστα, ερωτηθείς σχετικά με ενδεχόμενη επίσκεψη του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Ρόδο, είπε ότι αυτή αναμένεται μέχρι τα τέλη του χρόνου.

Για τις πολιτικές εξελίξεις
Αναφερόμενος, ακόμη, ο κ. Μπακίρης στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, στάθηκε στο τελευταίο Υπουργικό Συμβούλιο λέγοντας ότι, για ακόμη μία φορά, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έδωσε μία θλιβερή παράσταση προσπαθώντας να τονώσει το ηθικό των Υπουργών του.
Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να θυμίσει ότι, στο διάστημα που προηγήθηκε, «ο κ. Τσίπρας, «εξαπατώντας ακόμη και τους βουλευτές του με την εκτίμηση ότι τα νέα είναι τόσο καλά που θα φορέσει γραβάτα, επέβαλε το τέταρτο μνημόνιο».

Όμως στην χθεσινή ομιλία του που τη «διάνθισε» με ευχολόγια, ψέματα και ανακρίβειες, «ξέχασε» να πει ότι:
- Στο Eurogroup (15/6/2017) δεν πήρε, ούτε ποσοτική χαλάρωση, ούτε ρύθμιση για το χρέος, ούτε τη δόση που μπορούσε η χώρα. Το μόνο που πήρε ήταν 8,5 δις ευρώ, από το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, μετά από πολλούς μήνες καθυστέρηση.
- Δέσμευσε τη χώρα σε μακροχρόνια λιτότητα με μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του Α.Ε.Π. τουλάχιστον για την επόμενη πενταετία.

- Η έξοδος στις αγορές, που θα μπορούσε να είχε γίνει μήνες πριν, αν είχε κλείσει στην ώρα της η δεύτερη αξιολόγηση απομακρύνεται για την περίοδο κοντά στη λήξη του τρίτου Μνημονίου, το 2018.
Επίσης, δεν βρήκε να πει ούτε μια λέξη για:
- Τους χαμηλοσυνταξιούχους που χάνουν δύο έως και τρεις συντάξεις με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς και τη μείωση του αφορολόγητου.

- Τους χαμηλόμισθους που χάνουν ένα μηνιάτικο με τη μεγάλη μείωση του αφορολογήτου ορίου.
- Τα φτωχότερα νοικοκυριά χάνουν οποιαδήποτε στήριξη για να βοηθήσουν τα άνεργα παιδιά τους και για να ζεστάνουν τα σπίτια τους.

- Τους ελεύθερους επαγγελματίες που καλούνται να πληρώσουν από 37% - 61% παραπάνω ασφαλιστικές εισφορές για να πάρουν κουτσουρεμένες συντάξεις.
- Τις συλλογικές διαπραγματεύσεις που θα διατηρηθεί το υφιστάμενο καθεστώς, και για τις ομαδικές απολύσεις που θα ευθυγραμμιστούν με τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές, δηλαδή θα ελαστικοποιηθούν περαιτέρω.

- Την ανικανότητα της Κυβέρνησής του - εδώ και δύο χρόνια - να βάλει μπρος την παραγωγική μηχανή της οικονομίας κινητοποιώντας πόρους του ΕΣΠΑ, του Σχεδίου Γιούνκερ και των λοιπών χρηματοδοτικών οργανισμών.
Μίλησε, ακόμη, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ για το αίσθημα ανασφάλειας που κυριαρχεί παντού. Για τα άβατα, την ανομία και την εγκληματικότητα που εξαπλώνεται σε ολόκληρη τη χώρα.

- Τη διάλυση που επικρατεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, που έχει ως συνέπεια η λειτουργία των νοσοκομείων να στέκεται σε μια κλωστή.

Τον εμπαιγμό των συμβασιούχων στους ΟΤΑ δημιουργώντας ψεύτικες υποσχέσεις σε χιλιάδες εργαζόμενους και εγκλωβίζοντας δημάρχους και Δημοτικά Συμβούλια σε αντιπαραθέσεις με τους εργαζόμενους και τα αρμόδια υπουργεία.

-Τις σοβαρές αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών και τις συνομιλίες που είχε ο κυβερνητικός του εταίρος κ. Πάνος Καμμένος, με ισοβίτη που εμπλέκεται σε σοβαρή υπόθεση δημόσιου ενδιαφέροντος.
Δεν παρέλειψε, ακόμη, ν’ αναφέρει ότι η κυβέρνηση επέδειξε ανικανότητα και προχειρότητα και στο θέμα των ανασφάλιστων οχημάτων. «Κανείς δεν αμφισβητεί ότι δεν πρέπει να κυκλοφορούν ανασφάλιστα οχήματα και πρέπει να δοθεί μία λύση. Αυτό όμως πρέπει να γίνει με τρόπο οργανωμένο και όχι με εισπρακτική λογική», είπε.

Διαβάστε ακόμη

Την ίδρυση Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Κω, ζητά ο Μάνος Κόνσολας

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση του ΠΠΙ Κάσου και τις διακομιδές

Γ. Παππάς Υφυπουργός Ναυτιλίας: «Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην περιοχή τοποθέτησής τους»

Γιάννης Παππάς: Λύση από τον υφυπουργό Ναυτιλίας για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στα πλοία

Ομιλία Μίκας Ιατρίδη στη Βουλή για την αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας: «Στόχος μας, ένας κράτος λιγότερο γραφειοκρατικό, πάντα δίπλα στον πολίτη!»

Γ. Παππάς, υφ. Ναυτιλίας: «Νέα πραγματικότητα η visa express για επιχειρηματίες του τουρισμού Καλύμνου και Λέρου»

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με πολίτες, τον Δήμαρχο και δημοτικούς Συμβούλους της Σύμης

Κοινοβουλευτική Αναφορά του Βασίλη Α. Υψηλάντη για να συμπεριληφθεί η Πάτμος στα νησιά της Express Visa