Έξι μήνες με αναστολή σε καταστηματάρχη της Ρόδου για είδη «μαϊμού»

Στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου κάθισε χθες 70χρονος καταστηματάρχης, ο οποίος είχε συλληφθεί πριν από τέσσερα χρόνια επειδή πουλούσε «μαϊμού» τσάντες και πορτοφόλια γνωστής εταιρείας!

Η σύλληψη του 70χρονου είχε γίνει τον Σεπτέμβριο του 2013 και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για τις κατηγορίες της απάτης, πλαστογραφίας, χρήσης πλαστού, παραβίασης αθέμιτου ανταγωνισμού, παραβίασης των αγορανομικών διατάξεων και παραβίαση του νόμου περί σημάτων.

Παρά το γεγονός ότι ο 70χρονος κατηγορούνταν για το … μισό ποινικό κώδικα, το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Δήμου Μουτάφη, τον έκρινε ένοχο μόνο για την κατηγορία της παραβίασης του νόμου περί σημάτων και του επέβαλλε ποινή φυλάκισης 6 μηνών με τριετή αναστολή.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, σε έλεγχο που είχε γίνει στις 13 Σεπτεμβρίου 2013 στο κατάστημα του 70χρονου είχαν εντοπιστεί 70 πορτοφόλια και 55 τσάντες γνωστής εταιρείας τα οποία ήταν απομιμήσεις και τα διέθετε προς πώληση.
Τα αντικείμενα κατασχέθηκαν και η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης.