Ο Καρπάθιος Γιώργος  Β. Γεραπετρίτης, νέος  τακτικός καθηγητής

Ο συμπατριώτης μας, από τις Μενετές Καρπάθου, Γιώργος Β. Γεραπετρίτης εξελέγη παμψηφεί νέος Τακτικός Καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η εκλογή του κ. Γεραπετρίτη έγινε  την  Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017, από Ειδικό Σώμα Εκλεκτόρων Καθηγητών.
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης διετέλεσε Επισκέπτης Καθηγητής στα Πανεπιστήμια Οξφόρδης, Λονδίνου  και  Χάρβαρντ. Είναι σήμερα Διευθυντής του Τομέα Δημοσίου Δικαίου της Νομικής Σχολής και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου. Υπήρξε Υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, του Βρετανικού Συμβουλίου, του Γαλλικού Συμβουλίου Επικρατείας  και του German Marshall Fund των ΗΠΑ, καθώς και σύμβουλος σε πολλά υπουργεία και μέλος πολυάριθμων νομοπαρασκευαστικών επιτροπών.

Ο Καθηγητής Γεραπετρίτης συνέγραψε  6 επιστημονικά βιβλία και περίπου 100 συμβολές (άρθρα και μελετήματα) σε Eλληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Είναι επίσης συνεκδότης 2 συλλογικών επιστημονικών έργων. Πραγματοποίησε περισσότερες από 100 ομιλίες σε Ελλάδα, Ευρώπη και Αμερική.

Έχει μεγάλο αριθμό παραστάσεων ως δικηγόρος στο Συμβούλιο Επικρατείας και ως νομικός παραστάτης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και μεγάλων εταιρειών στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης του Λουξεμβούργου. Έλαβε διεθνές βραβείο το έτος  2015 για την παρουσία του ως δικηγόρος ιδιωτών στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στο Στρασβούργο.

ΜΗΝΑΣ  ΑΛ. ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ
Ομότιμος  Καθηγητής  Πανεπιστημίου  Αθηνών
Επίτιμος  Καθηγητής  Πανεπιστημίου  Βουκουρεστίου