Γ. Χατζημάρκος: “Οι αποκλειστικά υπεύθυνοι να μην τολμήσουν να χτυπήσουν την Περιφέρεια για το νερό”

Μήνυμα να μην τολμήσουν να χτυπήσουν πολιτικά την Περιφέρεια ή τον ίδιο, με αφορμή το σοβαρό πρόβλημα που προέκυψε με το νερό, έστειλε -μέσω της ΕΡΤ Ρόδου- ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.

«Ελπίζω να μην υπάρχει προτεραιότητα στο μυαλό κάποιων, να χτυπήσουν πολιτικά την Περιφέρεια ή τον Γιώργο Χατζημάρκο. Το έχουμε δει ως φαινόμενο στο παρελθόν και θέλω να πιστεύω ότι η ανευθυνότητα δεν θα φτάσει σ’ αυτό το επίπεδο» διαμήνυσε, ευχόμενος η πολιτική σκοπιμότητα, κύριο χαρακτηριστικό μεγάλου μέρους του πολιτικού συστήματος της χώρας, να μην λειτουργήσει ξανά ως μοναδικό κριτήριο, καταδικάζοντας ένα τόπο.

Ο Περιφερειάρχης ανέφερε ότι για το Φράγμα Γαδουρά, η Περιφέρεια χτυπήθηκε αλύπητα και έγινε στόχος πολύ σκληρών επιθέσεων, γιατί τόλμησε να τελειώσει το έργο που καρκινοβατούσε επί δύο δεκαετίες.
«Το παραλάβαμε», είπε, «σε μια τραγική κατάσταση, σταματημένο και χωρίς χρηματοδότηση. Το λειτουργήσαμε, το βάλαμε σε λειτουργία».

Και συνέχισε:
«Δυστυχώς, αυτοί που χτύπησαν το έργο με μανία, βρίσκονται στη Ρόδο.
Δεν βρίσκονται ούτε στην Αθήνα, ούτε στις Βρυξέλλες, ούτε στον πλανήτη Άρη.
Όλα τα εμπόδια τα βρήκαμε στη Ρόδο, όλες τις αντιστάσεις τις βρήκαμε στη Ρόδο, όλο το μένος το αντιμετωπίσαμε στη Ρόδο».

Ο κ. Χατζημάρκος τόνισε ότι στην πολιτική μπορούν να λύνονται οι διαφορές, μέσα από διαφωνίες και αναμετρήσεις, αλλά πρέπει να υπάρχουν όρια.
«Η δική μας δουλειά είναι να ολοκληρώσουμε όλα τα βαλτωμένα έργα. Ξέρω, είπε, ότι εκθέτουμε κόσμο και ξεγυμνώνουμε πολιτικές νοοτροπίες, αλλά δεν θα σταματήσουμε. Θα συνεχίσουμε με καθαρότητα και διαφάνεια, χωρίς να συμμετέχουμε σε παραμάγαζα ή ν’ αποτελούμε μέρος μεγάλων παρεών, που νομίζουν ότι μπορούν ακόμη να λυμαίνονται αυτό τον τόπο».

Σημειώνεται ότι ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, χθες ήταν στο Ελεγκτικό Συνέδριο, προκειμένου ν’ ασκήσει πιέσεις ώστε  να επισπευθεί η διαδικασία της σύμβασης ανάμεσα στην Περιφέρεια και στον ανάδοχο της καθημερινής λειτουργίας του Φράγματος Γαδουρά.
Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ρόδου, το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα, το θέμα θα έχει διευθετηθεί, ωστόσο για να μπει σε λειτουργία το Φράγμα θα χρειαστούν δύο με τρεις εβδομάδες.