Ολοκληρώθηκαν οι εξώσεις στη Νέα Αγορά της Ρόδου

Ολοκληρώθηκαν οι εξώσεις  στη Νέα Αγορά της Ρόδου

Ολοκληρώθηκαν οι εξώσεις στη Νέα Αγορά της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2174 ΦΟΡΕΣ

Η συζήτηση για την επόμενη μέρα της Νέας Αγοράς, την αξιοποίηση δηλαδή του Μνημείου, ανοίγει πλέον, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των πρωτοκόλλων διοικητικής αποβολής που εκτελέστηκαν για τους οφειλέτες του Δήμου, σύμφωνα με τον καθ’ ύλην αρμόδιο εντεταλμένο σύμβουλο για την ακίνητη περιουσία του Δήμου Ρόδου, κ. Δήμο Μουτάφη.

Σε δηλώσεις του, χθες, ο ίδιος καταρχήν ανέφερε ότι έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες των εξώσεων και όλοι οι μεγάλοι οφειλέτες έχουν αποβληθεί από τα ακίνητα ή τα έχουν παραδώσει οικειοθελώς. Και δήλωσε ο κ. Μουτάφης: «Ήταν μία διαδικασία αρκετά δύσκολη και επίπονη νομικά. Το τμήμα μας, σε συνεργασία και με τη νομική υπηρεσία του Δήμου, αφιέρωσε έναν ολόκληρο χειμώνα για τις δικαστικές και διαδικαστικές ενέργειες, με δεκάδες δίκες που έλαβαν χώρα τις οποίες κερδίσαμε στο σύνολό τους και μία διαδικασία η οποία, κατ’ ουσίαν, εξασφάλισε τα δικαιώματα του Δήμου πάνω στα ακίνητα αυτά».

Όπως είπε, τολμούν να πουν ότι, νομικά τουλάχιστον, ήταν αίσια η έκβαση της υπόθεσης αυτής και συμπλήρωσε: «Μία από τις μεγαλύτερες δικαστικές διενέξεις του Δήμου έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για λογαριασμό του Δήμου και αυτό μας επιτρέπει πλέον, σιγά-σιγά ν’ αρχίσουμε τη συζήτηση για την επόμενη μέρα».

Αυτό θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο όπου και θα ληφθεί η απόφαση για το πως θα προχωρήσει ο Δήμος στην αξιοποίηση του ακινήτου.

Τα οφειλόμενα ενοίκια υφίστανται, βέβαια, ως οφειλή και, μάλιστα, στο προηγούμενο κύμα κατασχέσεων που είχε κάνει ο Δήμος, πολύ μεγάλος αριθμός αφορούσε στην είσπραξη μισθωμάτων. Δηλαδή, ήδη, για τα μεγάλα ποσά που υπάρχουν στη Νέα Αγορά έχει γίνει κατάσχεση λογαριασμού, έχουν γίνει δεσμεύσεις ΑΦΜ, όπως και για τα μικρά ποσά. Αλλά για ποσά πάνω από 100 χιλιάδων ευρώ «επιτέθηκαν» στους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Όπως ξεκαθάρισε ο κ. Μουτάφης, δεν είναι χρήματα που πρόκειται ποτέ να χαριστούν και έκανε λόγο για ένα τεράστιο ποσό στο οποίο φθάνουν οι οφειλές αφού ανέρχονται στα 3,5 με 4 εκατομμύρια ευρώ! Μάλιστα, σημείωσε ότι και το ένα τέταρτο να ερχόταν στο Δήμο αντιλαμβάνεται κανείς τι θα μπορούσε να διαθέσει για τη Νέα Αγορά ενώ το παράδοξο είναι ότι γινόταν μεγάλη συζήτηση για την κατάσταση του Μνημείου.

Ένα άλλο ζήτημα είναι η επόμενη μέρα μέχρι να αποφασιστεί το τι θα γίνει, σχετικά με αυτό που λέγεται ότι έχει νεκρώσει η αγορά, ότι τα μαγαζιά είναι κλειστά και ότι έκλεισαν τουριστικές επιχειρήσεις εν μέσω τουριστικής περιόδου. «Το πιο βαθύ σκοτάδι είναι λίγο πριν την αυγή», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Μουτάφης και εξήγησε ότι δεν μπορούμε να μιλήσουμε για μία καλή επόμενη μέρα όταν δεν φθάσει η κατάσταση και σε μία άσχημη στιγμή.

Είναι επόμενο ότι για να φτιαχτεί το μνημείο θα πρέπει να περάσει από ένα στάδιο που κάποια καταστήματα θα μείνουν κλειστά, ώσπου να έρθει ο επόμενος μισθωτής κτλ, είπε. Εγγυώνται, όμως, ότι από τώρα μελετούν τρόπους αξιοποίησης των καταστημάτων ακόμα και στα πλαίσια δημοτικών δράσεων.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό και από τον κόσμο, σύμφωνα με τον κ. Μουτάφη, είναι ότι δεν μπορούσαν ν’ αφήσουν ένα καθεστώς παρατεταμένης καθυστέρησης μισθωμάτων μόνο με το σκεπτικό πως θα ήταν η εικόνα της Νέας Αγοράς αλλά αυτό δεν μπορεί να αποτελέσει και νόμιμη δικαιολογία μη είσπραξης οποιουδήποτε μισθώματος.

«Και, στο κάτω-κάτω, η πολιτική που ακολουθεί αυτή η Δημοτική Αρχή είναι πολιτική νομιμότητας και όχι σκοπιμότητας. Κάτι το οποίο είναι επώδυνο και πρέπει να γίνει, αναγκαστικά θα γίνει», τόνισε κλείνοντας.
Σημειώνεται, τέλος, ότι σε όλη τη Ρόδο έγιναν 42 εξώσεις και εκτελέστηκαν 33 όλες στη Νέα Αγορά ενώ αυτές που μένουν είναι μόνο στα χωριά, όπου δεν υπάρχει πίεση.

Διαβάστε ακόμη

Συνεδριάζει την Παρασκευή το συμβούλιο της κοινότητας Ρόδου

Ανακοίνωση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου για τη χθεσινή απεργία

Ανάπτυξη & εμπλουτισμός ψηφιακών υπηρεσιών από το Επιμελητήριο με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους της ΠΝΑι

Την εξαίρεση του Δημήτρη Παπανώτα από το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε ο Στ. Κασσελάκης

Ρόδος: Πτώμα σε προχωρημένη σήψη εντοπίστηκε πριν από λίγο στην παραλία του Ζέφυρου

Ανοιχτή επιστολή του Γ. Παρασκευά στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου

(Βίντεο & Φωτογραφίες) Ελεύθερος χωρίς όρους αφέθηκε πριν από λίγο και ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου - Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στα δικαστήρια

Αποφασισμένο το Λιμενικό Ταμείο να καθαρίσει την είσοδο του λιμανιού της Ακαντιάς από τα παρατημένα σκάφη!