Ρόδος: Σπείρα απατεώνων  αναστατώνει ανυποψίαστους πολίτες

Δώδεκα συμπολίτες μας, μεταξύ των οποίων και τον γνωστό παθολόγο- ιατρό της Ρόδου κ. Νίκο Καραγιάννη έβαλαν αυτή τη φορά στο στόχαστρο τα μέλη της αδίστακτης σπείρας απατεώνων αναστατώνοντάς τον για τα καλά!

Σε ότι αφορά τον κ. Καραγιάννη, σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε ο ίδιος στην "Ροδιακή", άγνωστο άτομο επικοινώνησε με απόκρυψη με τον γνωστό γιατρό λίγο μετά τις 10 χθές το πρωί και τον ενημέρωσε ότι τάχα η κόρη του είχε τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα.

Στη συνέχεια του είπαν οτι δεύτερο άτομο που εμπλέκονταν στο τροχαίο είχε τραυματιστεί θανάσιμα με ευθύνη της κόρης του, γεγονός το οποίο θα αναλάμβαναν οι ίδιοι να καλύψουν έναντι αμοιβής για να μην έχει η εμπλεκόμενη οδηγός νομικές επιπτώσεις.

Παρά το αρχικό σοκ, ο συμπολίτης μας γιατρός, επανέκτησε την ψυχραιμία του, ζητώντας στη συνέχεια τα στοιχεία του καλούντα και βέβαια να του πουν το ακριβές όνομα της κόρης του.

Όταν μάλιστα ο ίδιος τους εξέφρασε την πρόθεση να επικοινωνήσει με την αστυνομία ή το νοσοκομείο, οι ίδιοι τον απέτρεψαν λέγοντάς του ότι κάτι τέτοιο δεν πρέπει να γίνει.

Οι περιπτώσεις αυτές είναι εξαιρετικά συχνές σε ολόκληρη την χώρα και οι αστυνομικές αρχές συνιστούν ιδιαίτερη προσοχή, καθώς υπάρχουν άτομα, και ιδίως ηλικιωμένοι που έχουν πέσει θύματα της σπείρας.

Αντίστοιχα περιστατικά ωστόσο καταγγέλλουν συμπολίτες μας μέσα απο σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, κάνοντας λόγο για τηλεφωνήματα στις 3 ή και τις 4 τα ξημερώματα.
Συμπολίτης μας μάλιστα ανέφερε πως στο τηλεφώνημα που δέχτηκε η μητέρα του, της ζητήθηκαν 2.000 ευρώ προκειμένου να "εξαφανίσουν" τα πειστήρια.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες που μας έδωσε η ΕΡΑ Ρόδου αντίστοιχο περιστατικό σημειώθηκε και στο νησί της Κω όπου η σπείρα εξαπάτησε συμπολίτη μας τον οποίο και έπεισαν να τους καταβάλει το ποσό των  2.600 ευρώ προκειμένου να εξαφανίσει τα πειστήρια.