Ροδίτισσα συνταξιούχος υπέβαλε μήνυση σε γιατρό και φυσιοθεραπεύτρια

Στη δικαιοσύνη προσέφυγε 58χρονη συνταξιούχος καταγγέλλοντας γιατρό και φυσιοθεραπεύτρια της περιοχής μας ότι την υπέβαλλαν σε θεραπεία για πάθηση που δεν είχε!

Σύμφωνα με την μήνυση καταγγελία που υπεβλήθη στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου όλα ξεκίνησαν στα μέσα Ιανουαρίου 2015 όταν η 58χρονη άρχισε να έχει αφόρητους πόνους στο αριστερό της γόνατο.

Η συνταξιούχος επισκέφθηκε το γιατρό ο οποίος μετά την ακτινογραφία στην οποία υπεβλήθη, της γνωμάτευσε «προχωρημένη οστεοαρθρίτιδα» και της συνέστησε να κάνει φυσικοθεραπείες οι οποίες και θα την ανακούφιζαν από τους αφόρητους πόνους που έπασχε. Ο γιατρός της υπέδειξε συγκεκριμένη φυσιοθεραπεύτρια με την οποία η 58χρονη πράγματι ξεκίνησε συνεδρίες τρεις φορές την εβδομάδα.

Όπως καταγγέλλει η 58χρονη συνολικά έκανε 110 φυσιοθεραπείες για τις οποίες κατέβαλε το ποσό των 1650 ευρώ, χωρίς όμως να δει τη παραμικρή βελτίωση στην υγεία της.

Σε συνεννόηση με τον γιατρό συνεχίστηκαν άλλες συνεδρίες με τη φυσιοθεραπεύτρια για ενδυνάμωση της 58χρονης όμως παρά το γεγονός ότι πέρασαν αρκετοί μήνες η κατάσταση της υγείας της ήταν η ίδια και χειρότερη.

Το Φθινόπωρο του 2015 η 58χρονη υπεβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία στο αριστερό γόνατο όπου η γνωμάτευση δεν είχε τη παραμικρή αναφορά για οστεοαρθρίτιδα ή κάταγμα όπως της είχε πει ο γιατρός (ο οποίος της έβαλε και για 7-8 μέρες το πόδι στο γύψο), ο οποίος όμως συνέχισε – σύμφωνα με την καταγγελία- να την καθυσυχάζει ότι με τις φυσιοθεραπείες θα γινόταν καλύτερα.

Λίγο πριν το τέλος των θεραπειών η 58χρονη αναφέρει ότι πληροφορήθηκε πως υπάρχει συγγενική σχέση μεταξύ γιατρού και φυσιοθεραπεύτριας γεγονός που κλόνισε την εμπιστοσύνη της και την έκανε να απευθυνθεί σε άλλους γιατρούς τόσο στο νησί μας όσο και στην Αθήνα. Η διάγνωση που της έγινε ήταν τελικά χονδροπάθεια και όχι οστεοαρθρίτιδα ότι αδίκως είχε υποστεί τις 110 φυσιοθεραπείες.

Η 58χρονη προσέφυγε στη δικαιοσύνη και ζητά να κινηθεί η νόμιμη διαδικασία σε βάρος των δύο γιατρών.