Και η Ελλάδα στους τουριστικούς προορισμούς  με ψευδείς αξιώσεις αποζημίωσης

Tο υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας πρόσθεσε και την Ελλάδα στους προορισμούς των Βρετανών όπου υπάρχει αύξηση ψευδών ισχυρισμών ασθενείας με στόχο την αποζημίωση.

Το υποργείο προειδοποιεί τους Βρετανούς που έρχονται στην Ελλάδα ότι μπορεί να έχουν νομικές συνέπειες για ψευδείς αξιώσεις.

«Αν προβείτε σε μια ψευδή ή απατηλή αξίωση, μπορεί να αντιμετωπίσετε νομικές διαδικασίες στην Αγγλία ή στην Ελλάδα», ενημερώνει το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών. Στον αυξανόμενο κατάλογο των προορισμών των Βρετανών, που έχουν αναφέρει αύξηση των απαιτήσεων, προστέθηκαν πριν από μια εβδομάδα η Τουρκία και η Βουλγαρία και τώρα η Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι η ABTA έχει ξεκινήσει εκστρατεία για την καταπολέμηση αυτού του φαινομένου, ζητώντας από την κυβέρνηση να λάβει μέτρα για την πάταξη των ψεύτικων αξιώσεων.

Για την Ελλάδα αναφέρει την περίπτωση Έλληνα ξενοδόχου, που μήνυσε ζευγάρι Βρετανών για ψεύτικες αξιώσεις, ζητώντας 170.000 λίρες. Το βρετανικό υπουργείο συμβουλεύει, επίσης, τους Βρετανούς να έχουν ταξιδιωτική ασφάλιση για την κάλυψη κινδύνων τραυματισμού από extreme sport ή από θαλάσσια ποδήλατα. Διαφορετικά, θα χρειασθεί να πληρώσουν το κόστος της ιδιωτικής υγειονομικής περίθαλψης ή / και τον επαναπατρισμό τους στο Ηνωμένο Βασίλειο.