Συνελήφθη 25χρονος βούλγαρος για τις τηλεφωνικές απάτες

Συνελήφθη 25χρονος βούλγαρος για τις τηλεφωνικές απάτες

Συνελήφθη 25χρονος βούλγαρος για τις τηλεφωνικές απάτες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1392 ΦΟΡΕΣ

Κατάφερε να αρπάξει από 87χρονη ροδίτισσα γριούλα ποσό 3.750 ευρώ

Στα χέρια των αστυνομικών της υποδιεύθυνσης ασφάλειας Ρόδου, βρίσκεται από χθες το πρωί, 25χρονος βούλγαρος που διαμένει στην πόλη της Ρόδου και ο οποίος παραδέχθηκε ότι ήταν ο δράστης που τηλεφωνούσε σε συμπολίτες μας, αναστατώνοντάς τους και λέγοντάς τους ότι συγγενικό τους πρόσωπο προκάλεσε τροχαίο δυστύχημα και για να μην βρει τον μπελά του, θα έπρεπε να του καταβάλλουν κάποιο χρηματικό ποσό !

Από τα στοιχεία που κατάφεραν αν συγκεντρώσουν οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης ασφάλειας Ρόδου, προέκυψε ότι δράστης είναι το Ι. Β. του Ι. 25 μόλις ετών, από τη Βουλγαρία, ο οποίος είναι μέλος διεθνούς κυκλώματος, απατεώνων, που και στο παρελθόν έχουν δράσει με παρόμοιο τρόπο σε πολλές περιοχές της Ελλάδος.

Ο 25 χρονος, είχε καταφέρει να αποσπάσει από 87χρονη συμπολίτισσά μας, το ποσό των 3.750 ευρώ όταν στις 22 Ιουνίου επικοινώνησε μαζί της λέγοντάς της ότι συγγενικό της πρόσωπο έχει προκαλέσει τροχαίο ατύχημα και ότι για να μην βρει τον μπελά του, θα έπρεπε η ηλικιωμένη να καταβάλει σε αυτόν το παραπάνω ποσό, όπως κι έγινε.

Ο δράστης παραδέχθηκε ενώπιον των αστυνομικών την απάτη που διέπραξε.
Ο 25χρονος, συνέχισε την δράση του παίρνοντας διάφορα τηλέφωνα σε καθημερινή βάση, κυρίως σε ηλικιωμένους στην πόλη της Ρόδου και της Ιαλυσού.

Χθες το πρωί διέπραξε το μοιραίο λάθος: Επικοινώνησε με 63χρονη Ροδίτισσα η οποία όμως λειτούργησε γρήγορα, έξυπνα και αποτελεσματικά καταφέρνοντας έτσι να τον παγιδεύσει, αφού γνώριζε και είχε πληροφορηθεί για την γνωστή απάτη.

Έτσι η ίδια επικοινώνησε με την αστυνομία και σε ελάχιστο χρόνο αστυνομικοί είχαν πάρει θέση μέσα κι έξω από το σπίτι, στήνοντας έτσι παγίδα στον 25χρονο.
Μόλις ο ίδιος έφθασε στο σημείο, οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν και τον προσήγαγαν στην υποδιεύθυνση ασφάλειας Ρόδου, όπου και ομολόγησε λίγο αργότερα.

Οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, καθώς εκτιμάται ότι πρόκειται για διεθνή σπείρα που ενδεχομένως να έχει κι άλλους συνεργούς στο νησί της Ρόδου.
Χθες το μεσημέρι αξίζει να σημειωθεί ότι έγινε μια ακόμα καταγγελία από δικηγόρο της Ρόδου για λογαριασμό πελάτισσάς του, ενώ συνολικά οι περιπτώσεις που έχουν αναφερθεί ξεπερνούν τις 12 μόνο τις τελευταίες μέρες.

Διαβάστε ακόμη

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο