Πήγαν πολύ καλά φέτος οι υποψήφιοι της Δωδεκανήσου

Τέλος δόθηκε χθες στην αγωνία εκατοντάδων υποψηφίων και από την περιοχή μας για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, με την ανάρτηση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Χαμόγελα αλλά και δάκρυα χαράς για αρκετούς υποψηφίους οι οποίοι κατάφεραν να συγκεντρώσουν υψηλό ποσοστό μορίων, εξασφαλίζοντας έτσι μία θέση σε κάποια από τα Πανεπιστήμια της χώρα μας. Σε γενικές γραμμές τα Λύκεια του νησιού μας πήγαν αρκετά καλά, με τους μαθητές και τις μαθήτριες τους να συγκεντρώνουν αρκετές χιλιάδες μόρια, στόχος ο οποίος πάντα επιτυγχάνεται κυρίως με συστηματικό διάβασμα και πρόγραμμα καθόλη τη διάρκεια του σχολικού έτους.

Χαρακτηριστικό των αποτελεσμάτων της φετινής χρονιάς για τα παιδιά των Λυκείων της Δωδεκανήσου είναι οι αυξημένες επιδόσεις τους ακόμη και στα μαθήματα με τα «δύσκολα» θέματα και τις «παγίδες» όπου η πλειοψηφία των μαθητών και μαθητριών της χώρας δεν τα πήγε και τόσο καλά.
Μάλιστα ακόμη και στο μάθημα των μαθηματικών όπου έγινε πραγματική «σφαγή» με το μεγαλύτερο ποσοστό των υποψηφίων σε πανελλαδικό επίπεδο να βρίσκεται κάτω από τη βάση, στην περιοχή μας τα παιδιά τα πήγαν παρά πολύ καλά έως και άριστα!
Το ίδιο ισχύει και για τα υπόλοιπα μαθήματα, όπως επίσης και για την έκθεση.

Με δηλώσεις του στη «Ροδιακή» ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου κ. Ιωάννης Παπαδομαρκάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα, λέγοντας τα εξής:
«Φέτος όλα τα παιδιά, σε όλα τα νησιά μας πήγαν πάρα πολύ καλά, καλύτερα από πέρυσι. Οι βαθμολογίες είναι αρκετά υψηλές και εμείς τους ευχόμαστε καλή συνέχεια και καλή επιλογή διότι αυτό που πλέον έχει σημασία είναι η συμπλήρωση του μηχανογραφικού καθώς αυτό θα καθορίσει και την μετέπειτα πορεία τους και γενικά την εξέλιξή τους ως μέλη της κοινωνίας».

Τα γραπτά δόθηκαν περίπου στις 8 το πρωί στα σχολεία και η ανάρτησή τους έγινε τρεις περίπου ώρες αργότερα.
Συνολικά 1390 υποψήφιοι από τα σχολεία της Δωδεκανήσου πήραν μέρος στις Πανελλήνιες δίνοντας έτσι τη μάχη τους για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας.
Από τα Λύκεια της Ρόδου φέτος συμμετείχαν 894 υποψήφιοι, ενώ από τα σχολεία των υπολοίπων νησιών του νομού μας, άλλοι 448.
Υπήρχαν όμως και 103 μαθητές που δεν προσήλθαν για να γράψουν εξετάσεις, για διάφορους λόγους. Οι 52 ήταν από σχολεία της Ρόδου και οι υπόλοιποι 51 από τα υπόλοιπα νησιά.

Ενδεικτικά ορισμένα από τα παιδιά που πέτυχαν υψηλή βαθμολογία στις Πανελλαδικές εξετάσεις φέτος ανά σχολείο είναι τα εξής: