Νόμιμη άδεια αποκτά  το ελαιουργείο Μονολίθου

Ένα ακόμα ελαιουργείο στη Ρόδο, αυτό του Μονόλιθου, αποκτά νόμιμη άδεια λειτουργίας, καθώς στη χτεσινή συνεδρίαση της επιτροπής περιβάλλοντος της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου, συζητήθηκε η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων της μονάδας η οποία και εγκρίθηκε ομόφωνα.  

Το ελαιουργείο θα είναι τριφασικό και σύντομα θα προστεθεί στη λίστα εκείνων που ήδη έχουν αποκτήσει άδεια και το οποίο από την επόμενη ελαιοκομική περίοδο θα λειτουργήσει κανονικά στη Ρόδο.


Αναφορικά με το θέμα ο πρόεδρος της επιτροπής, αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Φλεβάρης δήλωσε τα εξής: «Είναι θετικό το γεγονός ότι ήρθε σήμερα στην επιτροπή περιβάλλοντος της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου η έγκριση περιβαλλοντικών όρων για τη νόμιμη λειτουργία του τριφασικού πλέον ελαιουργείου Μονόλιθου. Ένα ακόμα ελαιουργείο μίας σημαντικής αγροτικής περιοχής του νησιού της Ρόδου βρίσκεται στον προθάλαμο της νόμιμης αδειοδότησης.
Θέλω να συγχαρώ τους υπεύθυνους του  ελαιουργείου για τις έγκαιρες ενέργειές τους καθώς οι αγρότες οι παραγωγοί ελαιολάδου και τα νοικοκυριά που περιμένουν να παραχθεί τα λάδι της χρονιάς για τις ανάγκες τους στο χωριό τους και την περιοχή τους θα εξυπηρετηθούν στον τόπο τους.

Χωρίς ταλαιπωρία η περιοχή και η κοινότητα αποκτούν την απαραίτητη υποδομή, πράγμα που από μόνο του είναι σημαντικό. Ομόφωνα εγκρίθηκε η περιβαλλοντική μελέτη και απέσπασε θετικά σχόλια από την επιτροπή η επιμέλεια και το ενδιαφέρον της κοινότητας του Μονολίθου να νομιμοποιήσει το ελαιουργείο της.
Είχε προηγηθεί συνάντηση με τους υπεύθυνους του ελαιουργείου που έπραξαν τα αναγκαία και θα διαπιστώσουν ότι η περιφέρεια είναι πράγματι κοντά σε όσους ενδιαφέρονται να οργανωθούν και να προχωρήσουν.

Με την ευκαιρία καλούμε και τους υπόλοιπους ελαιουργούς αλλά και το πυρηνελαιουργείο να συμπληρώσουν τους φακέλους τους και να υποβάλουν τα δικαιολογητικά και τις μελέτες τους καθώς απομένουν μόνο τρεις ή τέσσερις συνεδριάσεις της επιτροπής περιβάλλοντος έως την έναρξη της ελαιουργικής περιόδου.
Μετά θα είναι αργά και δεν θα φταίει κανένας άλλος εκτός από όσους αδρανούν. Εν κατακλείδι μόλις ολοκληρώσει και ο Μονόλιθος την αδειοδότησή του θα έχουν νόμιμη λειτουργία και αδειοδότηση τα περισσότερα ελαιουργεία της Ρόδου».