Το νερό είναι δημόσιο αγαθό, όχι εμπόρευμα

Το νερό είναι δημόσιο αγαθό, όχι εμπόρευμα

Το νερό είναι δημόσιο αγαθό, όχι εμπόρευμα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 686 ΦΟΡΕΣ

Πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων μπροστά στο Δημαρχείο Ρόδου, μετά το κάλεσμα της Γραμματείας του ΠΑΜΕ για το πρόβλημα της έλλειψης νερού στο νησί.

Την ανάγκη άμεσης σύνδεσης του Φράγματος Γαδουρά με τα δίκτυα που είναι ήδη από το 2016 έτοιμα, με παρέμβαση στο Υπουργείο ζήτησε αντιπροσωπεία από το ΠΑΜΕ και τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, σε συνάντησή τους με τον κ. Περιφερειάρχη.

Το πρόβλημα όπως τόνισαν είναι οξυμένο, δημιουργεί προβλήματα υγείας σ’ έναν πληθυσμό λόγω του καύσωνα και είναι αδιανόητο να ακυρώνεται η δυνατότητα πρόσβασης στο νερό λόγω του ανταγωνισμού των εταιρειών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό για τη διαχείριση του νερού του Φράγματος.

Πρότειναν να στείλει το Υπουργείο αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη, κατάλληλη ομάδα τεχνικών, ώστε να συνδέσουν άμεσα το Φράγμα με το διαθέσιμο δίκτυο.

Για άλλη μια φορά εξέφρασαν την αντίθεσή τους με την ανάθεση σε ιδιώτες της διαχείρισης του νερού, καθώς και σε όλο το συνδιαμορφωμένο πλαίσιο για το νερό από τα κράτη της ΕΕ, στην κατεύθυνση δημιουργίας νέων πεδίων κερδοφορίας για τους μονοπωλιακούς ομίλους.

Τέλος κάλεσαν τις αντιπροσωπείες των Σωματείων που συμμετείχαν στη συγκέντρωση αλλά και όλο το Ροδιακό λαό να είναι σε ετοιμότητα για νέες κινητοποιήσεις καθώς το πρόβλημα δεν είναι παροδικό και δε δοθεί χωρίς την οργανωμένη λαϊκή δράση ούτε λύση προσωρινής ανακούφισης.

Διαβάστε ακόμη

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο