Πενιχρό το ενδιαφέρον για τα περίπτερα στη Ρόδο

Πενιχρό το ενδιαφέρον για τα περίπτερα στη Ρόδο

Πενιχρό το ενδιαφέρον για τα περίπτερα στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1146 ΦΟΡΕΣ

…Πενιχρό είναι το ενδιαφέρον που επιδεικνύουν οι συμπολίτες μας για τη λειτουργία περιπτέρων στη Ρόδο, όπως προέκυψε από τη χθεσινή δημοπρασία κατά την οποία από τις δέκα θέσεις δημοπρατήθηκαν μόλις οι τρεις!

Η δημοπρασία διεξήχθη από την Οικονομική Επιτροπή, ωστόσο αυτό είναι ένα θέμα που, ως γνωστόν, χειρίζεται η Διεύθυνση Εμπορίου του Δήμου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο Πρόεδρος της Οικονομικής, Αντιδήμαρχος, κ. Σάββας Διακοσταματίου, χθες, ολοκληρώθηκε ο πρώτος διαγωνισμός αφού με επιθυμία της Διεύθυνσης Εμπορίου θα επαναληφθεί για όσα περίπτερα οι διαδικασίες απέβησαν άγονες από την αρμόδια Επιτροπή της Οικονομικής.

Σημειώνεται ότι, οι δημοπρασίες έγιναν, χθες, για δέκα περίπτερα από τα οποία ενδιαφέρον υπήρξε για τα τρία (σ.σ. για κάθε ένα από τα οποία υπήρξε ένας ενδιαφερόμενος) ενώ για τα επτά δεν προσήλθε κανένας!

Τα τρία που πλειστηριάστηκαν είναι στις θέσεις: Οδός Κωνσταντινουπόλεως στο ύψος της οδού Άμστερνταμ για το ποσό των 500 ευρώ το μήνα ή 6.000 ευρώ ετησίως.

Στην οδό Ηλία Βενέζη για το ποσό των 500 ευρώ το μήνα και 6.000 ευρώ το χρόνο και επί των οδών Ίωνος Δραγούμη και Γρίβα για το ποσό των 550 ευρώ μηνιαίως και ετήσιο μίσθωμα 6.6οο ευρώ.
Αυτά για τα οποία ο διαγωνισμός απέβη άγονος είναι τα παρακάτω:

Στην πλατεία Απολλώνων στη δ.κ. Απολλώνων, στην πλατεία Αιγαίου, στην οδό Άγγελου Σικελιανού, στην οδό Στρατή Μυριβήλη, επί των οδών Αθηνών και Νοσοκόμων, στην πλατεία Αγίου Όρους επί της οδού Καβάλας και στην οδό Αττάλειας.

Σημειώνεται ότι, τα περίπτερα αυτά, είτε υπάρχουν παλιά που πρέπει να αφαιρεθούν και να κατασκευαστούν καινούργια σύμφωνα με το νέο πρότυπο που έχει ψηφιστεί από το δημοτικό συμβούλιο ή δεν υπάρχουν και είναι χώροι οι οποίοι έχουν υποδειχθεί από τη Διεύθυνση Πολεοδομικών Υπηρεσιών, τις Τεχνικές Υπηρεσίες και τη Διεύθυνση Εμπορίου με τη σύμφωνη γνώμη της οικείας δ.κ.
Αυτή η απόφαση είναι της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής και η σημερινή καθόρισε την τιμή και το καινούργιο πρότυπο περιπτέρου.

Τέλος, ο κ. Διακοσταματίου έκανε γνωστό ότι ο κ. Γιώργος Πόκκιας, που είναι ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, εξέφρασε την επιθυμία να επαναδημοπρατήσουν τα άγονα περίπτερα και, έτσι, αφού εγκρίνουν το αποτέλεσμα αυτού του διαγωνισμού θα τα ξαναβγάλουν σε δημοπρασία.

Διαβάστε ακόμη

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»