Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Κ’ Πολιτιστικό Συμπόσιο στη Ρόδο

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο το Κ΄  Πολιτιστικό Συμπόσιο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Δωδεκανήσου.  

Οι εργασίες του Συμποσίου διεξήχθησαν στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ναού Αγίου Γεωργίου Άνω από το απόγευμα της Πέμπτης 29 Ιουνίου μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής 2 Ιουλίου 2017. Ακούστηκαν συνολικά 50 επιστημονικές ανακοινώσεις, που αναφέρονταν στην Ιστορία, Αρχαιολογία, Γλωσσολογία, Λαογραφία, Γραμματολογία, Τέχνες κλπ. της Δωδεκανήσου. 

Όλες οι ανακοινώσεις υπήρξαν αξιόλογες, αποτελούν καρπούς υπεύθυνου ερευνητικού μόχθου των εισηγητών και πλουτίζουν τη βιβλιογραφία της Δωδεκανήσου. Θα συγκεντρωθούν μέσα στους επόμενους μήνες και θα δημοσιευθούν στον ΚΗ΄ τόμο των «Δωδεκανησιακών Χρονικών».

Στα πλαίσια των εργασιών του Συμποσίου έγινε το απόγευμα της Παρασκευής, 30 Ιουνίου, η παρουσίαση του βιβλίου των Μανώλη Κασσώτη και Χάρη Κουτελάκη «Τα ντοκουμένα μιλούν για την Κάρπαθο στα χρόνια του Πολέμου», το οποίο διετέθη δωρεάν στους συνέδρους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Σ.Γ.Τ.Δ. ευχαριστεί θερμά:
Την Ι. Μητρόπολη Ρόδου, την Εκκλησ. Επιτροπή και ιδιαίτερα τον π. Κάλλιστο, που μας διέθεσαν την αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Ι. Ναού Αγίου Γεωργίου Άνω και μας παρείχαν κάθε βοήθεια για τη διεξαγωγή του Συμποσίου.

Την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, που δεσμεύθηκε να χρηματοδοτήσει την έκδοση του ΚΖ΄ τόμου των «Δωδεκανησιακών Χρονικών».

Τον Δήμο Ρόδου για την προσφορά εδεσμάτων και αναψυκτικών.

Τον κιθαρίστα Στάθη Σκανδαλίδη και το μουσικό συγκρότητα «Μενεξέδες», που ψυχαγώγησαν τους συνέδρους μας με εκλεκτή μουσική κατά την έναρξη και τη λήξη του Συμποσίου.  

Τους συνέδρους – εισηγητές, που κατέθεσαν τον καρπό του πνευματικού τους μόχθου από το βήμα του Συμποσίου, ιδιαίτερα αυτούς που, με δικές τους δαπάνες, ήλθαν στη Ρόδο από άλλα νησιά, άλλους τόπους της χώρας μας, ακόμα κι από το εξωτερικό.

Όλους όσους παρακολούθησαν τις εργασίες του Συμποσίου.

Ευχαριστεί τέλος τα τοπικά Μ.Μ.Ε. που προέβαλαν το Συμπόσιο και ιδιαίτερα τον Τηλεοπτικό Σταθμό «Θάρρι» που ανέλαβε την προβολή του συνόλου των εργασιών του.  

Το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Μανόλης Μακρής  - Πρόεδρος
Γιάννης Παπαχριστοδούλου – Αντιπρόεδρος
Χαρά Κοσεγιάν – Γ. Γραμματέας
Νίκος Κωνσταντινίδης -  Ταμίας
Χρυσούλα Ζουμπά
Μάνος Αναστασιάδης;
Αριστείδης Μιαούλης