Περίεργη υπόθεση με εταιρία που ζητούσε τηλεφωνητές

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη έρευνα από την υποδιεύθυνση ασφάλειας Ρόδου για τον εντοπισμό ατόμων, που φαίνεται να εμπλέκονται σε μια περίεργη υπόθεση.

Πιο συγκεκριμένα, εταιρία που εδρεύει εκτός Ρόδου, καταχώρησε μικρή αγγελία στη «Ρ» και σε άλλες επαρχιακές εφημερίδες σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με την οποία ζητούσε «τηλεφωνητές ή τηλεφωνήτριες για πενθήμερη εργασία στον χώρο τους με μισθό 950 ευρώ το μήνα!»

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλαν μιλώντας στη «Ρ» αναγνώστες μας, αφού γίνονταν η πρώτη επικοινωνία με εκπροσώπους της εταιρίας, σε δεύτερη φάση αποστέλλονταν ταχυδρομικώς μια επιταγή τράπεζας εξωτερικού, με το ποσό των 1200 ευρώ! Η επιταγή αυτή βεβαίως δεν είχε αντίκρισμα.

Ακολουθούσε νέα επικοινωνία με εκπροσώπους της εταιρίας και των ενδιαφερόμενων, όπου ζητούνταν (τάχα μου για να ενεργοποιηθεί η επιταγή και να μπορέσουν να την εισπράξουν) να καταθέσουν στην τράπεζα το ποσό των 55 ευρώ!
Η υπόθεση που εξετάζεται αν πρόκειται για απάτη, διερευνάται με εξαιρετική προσοχή από τις διωκτικές αρχές και έχουν ζητηθεί οι πρώτες καταθέσεις.