Μιχαηλίδης: «Να συνεχίσουμε στα island games…»!

Σαφέστατα και δεν ήταν η εικόνα, αυτή που περίμεναν όλοι της Ρόδου στα island games του 2017 που έγιναν στο Γκότλαντ.

Μοναδικός εκπρόσωπος του νησιού μας και όχι φυσικά στους αγωνιστικούς χώρους αλλά στις συσκέψεις και στην Γενική Συνέλευση της 28ης Ιουνίου, ήταν ο  Τάκης Μιχαηλίδης.

Ο άνθρωπος που είναι η ψυχή της διοργάνωσης από το 1996, δέχθηκε πολλές πιέσεις και ερωτήσεις από τους εκπροσώπους των νησιών στη ΓΣ  για την Ροδίτικη απουσία, μα κύρια από τον Πρόεδρο Γιούργκεν Πέτερσον και τα υπόλοιπα μέλη της Διοίκησης της IGA.

Επιστρέφοντας στη Ρόδο όμως ο κ. Μιχαηλίδης και αναφερόμενος σε αυτά που θα επακολουθήσουν τόνισε:

«Εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε, αλλά δεν εξαρτάται πλέον από μας που γνωρίζουμε πράγματα και καταστάσεις σε ότι αφορά τους αγώνες Νήσων. Θα ήταν καλό για το νησί μας. αλλά και για τη συμμετοχή μας στη διοργάνωση, να πάμε το 2019 στους αγώνες του Γιβραλτάρ, αλλά ούτε αυτό εξαρτάται πλέον από μας…»

Όπως έγινε γνωστό το θέμα πρόκειται να εξετάσει η Δημοτική Αρχή, η οποία και θα αποφασίσει αν θα συνεχίσουμε να είμαστε μέλη της IGA, να συμμετέχουμε στα island games, ή θα αποχωρήσουμε οριστικά.

Εξετάζεται μάλιστα σοβαρά  το θέμα της πλήρους αποχώρησης από το θεσμό.  Κάτι ανάλογο θα εξετάσει στις προσεχείς της συνεδριάσεις και η IGA, με τον πρόεδρο της Γιούργκεν Πέτερσον και τα μέλη της Διοίκησης του.

Είναι ξεκάθαρο, πώς τίθεται θέμα πλέον ακόμα και αποβολής από τον θεσμό, μιας και φέτος δεν παρέστη κανείς πλην του κ. Μιχαηλίδη και της σημαίας μας.