Survivor είναι...

Survivor είναι...

Survivor είναι...

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 537 ΦΟΡΕΣ

Γράφει ο πατήρ Παΐσιος Φαρμακίδης
Εφημέριος Ι. Ν. Αγ. Αποστόλων Ρόδου


Μέσα σ’ έναν κόσμο ταραγμένο, ανταγωνιστικό όπου η επιβολή του δικαίου της πυγμής, η οικονομική ανισότητα, η γενικευμένη οικονομική και ηθική κρίση, η μαζοποίηση, η αλλοτρίωση του ανθρώπου και η απώλεια της εθνικής του ταυτότητος είναι χαρακτηριστικά της σύγχρονης εποχής μας, το survivor – επιβίωση θα πρέπει να είναι το αντικείμενο ορισμού και επαναπροσδιορισμού της ζωής μας.

Σε σένα, νέε και νέα, απευθύνομαι που το τηλεοπτικό survivor έχει μπει για τα καλά στη ζωή σου. Ένας τρόπος επιβίωσης και εξαθλίωσης της ανθρώπινης φύσης και υπόστασης όπου χωρίς κανένα πραγματικά λόγο προσεγγίζεις, ταυτίζεσαι, φανατίζεσαι χωρίς ουσιαστικά να μπορεί να σου αλλάξει την πολύβουη και ταλαιπωρημένη ζωή σου.

Φτιάχνεις ψεύτικους ήρωες μέσα από αυτήν τη διαδικασία της τηλεοπτικής υποκουλτούρας. Αναζητάς ψεύτικα πρότυπα, ψεύτικους τρόπους και ιδανικά αντιμετώπισης σύγχρονων δικών σου προβλημάτων, εξιδανικεύοντας την πείνα, την κακομοιριά, την προδοσία ανθρώπινων σχέσεων και την εξόντωση πολλές φορές ανθρώπινων ζωών στο βωμό του κέρδους, της διαφήμισης και της ανάδειξης σύγχρονων ανθρωποειδών που απέχουν μακράν της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και οντότητας.

Θα πρέπει να ξέρεις εσύ, νέε και νέα, πως:

Survivor είναι να στέκεσαι ενάντια στη διαφθορά, αδιαφάνεια, αναξιοκρατία, αρχομανία και ασυδοσία των πολιτικών προσωπικοτήτων σε τοπικό, εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο.

Survivor είναι να αποκτάς ικανή κριτική σκέψη, πολύπλευρη ενημέρωση, αγωνιστικό πνεύμα, πνευματική καλλιέργεια και ως ενεργός πολίτης να είσαι ενάντια σε καθετί που προσπαθεί να σε κάνει υποχείριο και ανδρείκελο οποιασδήποτε πολτικής και ιδεολογίας.

Survivor είναι να στέκεσαι όρθιος στη δική σου πατρίδα και να προσπαθείς κάτω από αντίξοες συνθήκες να φτιάχνεις όρους και κανόνες για την καλυτέρευση της δικής σου ζωής.

Survivor είναι να δημιουργείς οικογένεια εκεί όπου οι σύγχρονοι και μοντέρνοι της νέας εποχής προσπαθούν να την εξαθλιώσουν και να την αφανίσουν.

Survivor είναι να φέρνεις στον κόσμο και στην πατρίδα σου νέες ψυχές χωρίς εκτρώσεις μέσα σε αντίξοες οικονομικές συνθήκες.

Survivor είναι να στέκεσαι δίπλα στα παιδιά σου με αγάπη, στοργή και αλληλοκατανόηση μέσα σ’ έναν κόσμο που στέκεται μακριά από ιδανικά και αξίες.

Survivor είναι μέσα από ένα στείρο και άθλιο σχολικό σύστημα και κάτω από άθλιες οικονομικές συνθήκες να σπουδάζεις και να παίρνεις το πτυχίο σου.

Survivor είναι να νιώθεις ακόμα άνθρωπος και να βοηθάς κάτω από την οικονομική δυσπραγία της τσέπης σου το συνάνθρωπό σου.

Survivor είναι να γνωρίζεις μέσα σε μία πολυπολιτισμική κοινωνία την αξία των ηρώων και της πατρίδας σου.

Survivor είναι να κρατάς τη σημαία της μοναδικότητας, της προσωπικότητας και του εαυτού σου μέσα σ’ έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο.

Survivor είναι να κρατάς την ειλικρίνεια, την πίστη και τα ιδανικά σου μέσα σ’ ένα συνονθύλευμα παγκοσμιοποιημένου θρησκευτικού φανατισμού.

Survivor είναι με ειλικρίνεια και ανεκτικότητα να σέβεσαι και να αγαπάς τη μοναδικότητα του κάθε ανθρώπου.

Survivor είναι μέσα από μία αλλοτριωμένη κοινωνία να προσπαθείς να διατηρήσεις τη δική σου μοναδική προσωπικότητα και εθνική ταυτότητα.

Survivor είναι να απωθείς καθετί καταναλωτικό ψεύτικο πρότυπο που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά μέσα από οικονομικούς συμβιβασμούς τη ζωή σου.

Survivor είναι να προσπαθείς να σταθείς στα πόδια σου δημιουργώντας νέες συνθήκες και καταστάσεις, αρχίζοντας πρώτα από το δικό σου εαυτό, φτιάχνοντας πρώτα τις αδυναμίες του δικού σου ατομικού «εγώ» για να προχωρήσεις στην καλυτέρευση του συνολικού «εμείς».

Survivor είναι η εξεύρεση μιας αληθινής ανθρώπινης επικοινωνίας που δε χτίζεται μπροστά σε μια οθόνη.

Survivor είναι να κρατηθείς μακριά από το χαβαλέ του νεοέλληνα, ο οποίος αποχαυνωμένος κρατείται μακριά από τα ουσιώδη προβλήματά του.

Survivor είναι να ακολουθείς πρότυπα και έπαθλα που δεν υποβιβάζουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Survivor είναι να κρατείσαι μακριά από κάθε άσχημη τριτοκοσμική «ελληναριά» στην τηλεόραση.

Survivor είναι να προσπαθείς να δημιουργείς κοινωνίες χωρίς αυτοκτονικό σύνδρομο όπου ξεχνούν το παρελθόν τους και δε γνωρίζουν το μέλλον τους.

Κι όλα αυτά χωρίς κανένα βέβαια οικονομικό αντάλλαγμα, αφού θα είναι βγαλμένα μέσα από το δικό σου πιστεύω, μέσα από το δικό σου θέλω, μέσα από τις δικές σου ανάγκες χωρίς να σε εξαναγκάζει κανείς σε κανένα εκβιασμό.

Ας είμαστε, λοιπόν, αγαπητέ μου νέε και νέα, ειλικρινείς με τους εαυτούς μας. Ας απομακρυνθούμε από κάθε προϊόν τηλεοπτικής υποκουλτούρας τύπου survivor.

Ας αποκτήσουμε τη δική μας προσωπικότητα μέσα από αντίξοες οικονομικές και ηθικές συνθήκες κι ας βρούμε μέσα μας τον ήρωα του εαυτού μας.

Τότε, πραγματικά θα έχουμε βρει τον τρόπο να καλυτερεύσουμε την ύπαρξη για την ανάπτυξή μας σ’ ένα σύγχρονο εκτός τηλεοπτικής προβολής survivor. Αυτό θα είναι τo πραγματικό survivor της δικής μας ζωής.

Διαβάστε ακόμη

Μανώλης Κολεζάκης: Σελίδες από την πολεμική ιστορία της Ρόδου

Ηλίας Καραβόλιας: Περί της δομής των πραγμάτων

Γιώργος Γεωργαλλίδης: Η ανάγκη επιστροφής της ελπίδας

Θεόδωρος Παπανδρέου: Έχει θέση η τιμωρία στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού;

Πέτρος Κόκκαλης: Εθνική Πράσινη Συμφωνία για την ευημερία

Γιάννης Ρέτσος: Υπερτουρισμός: μύθοι και αλήθειες

Δημήτρης Κατσαούνης: Αυτές οι Eυρωεκλογές χτίζουν γέφυρα με τον Ελληνισμό της Διασποράς

Γιάννης Σαμαρτζής: Τα τεκμήρια διαβίωσης των φορολογουμένων και η δυνατότητα αποφυγής τους