Δίδαξε ο Περικλής Ιακωβάκης στην Πάτμο...

Στο πλαίσιο του προγράμματος του «Patmos Revalation» πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 30 Ιουνίου και στο νησί της Αποκάλυψης τα Kids Athletics υπό τις οδηγίες του Ολυμπιονίκη και παγκόσμιου πρωταθλητή στα 400μ. μ’ εμπόδια, Περικλή Ιακωβάκη.


Έτσι, στο γήπεδο ποδοσφαίρου του νησιού, υπήρξε παρουσία πολλών παιδιών δημοτικών σχολείων, τα οποία αθλήθηκαν μαθαίνοντας ταυτοχρόνως πολλά μυστικά του στίβου. Η ενέργεια έχει εκπονηθεί και κατοχυρωθεί από ειδική ομάδα επιστημόνων της IAAF και εφαρμόζεται και υλοποιείται επισήμως στην Ελλάδα από τον ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας.

Να σημειωθεί πως, πέραν των Kids Athletics, στην Πάτμο διεξήχθησαν αγώνες δρόμου αντοχής 5 και 10χλμ., όπως επίσης και αυτοί στην ανοικτή θάλασσα. Έτσι, πάνω από 200 αθλητές επαγγελματίες και ερασιτέχνες, μικροί και μεγάλοι από 9 χώρες (Αγγλία, Αυστραλία, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ιταλία, Σερβία, Τουρκία και Ελλάδα) επισκέφθηκαν την Πάτμο για να ζήσουν την εμπειρία με απόλυτη ασφάλεια στα νερά του Αιγαίου, αλλά και στις μοναδικές διαδρομές, οι οποίες πέρασαν από δύο μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO (παραδοσιακός οικισμός Χώρας, Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και Ιερό Σπήλαιο της Αποκαλύψεως).