Την παρουσίαση του βιβλίου «Η Τήλος της Ήριννας» χαιρέτησε ο Δημήτρης Γάκης

Την εκδήλωση του Πνευματικού Ομίλου Κώων «Φιλητάς» για την παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Σκανδαλίδη «Η Τήλος της Ήριννας», χαιρέτησε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης, συγχαίροντας το ΔΣ του Ομίλου για την πρωτοβουλία του αυτή.

Ο Δημήτρης Γάκης εξήρε τη σημασία του βιβλίου τόσο για την ανάδειξη του νησιού της Τήλου, ενός από τα ομορφότερα της Δωδεκανήσου, όσο και για τη συμβολή του στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης και της συνέχειας καθώς μέσα στις σελίδες του ανευρίσκονται στοιχεία λογοτεχνικά, ιστορικά, μυθολογικά, αρχαιολογικά, γεωγραφικά, πραγματολογικά.

«Οι μνήμες που συγκροτούν αυτό που ονομάζουμε ταυτότητά μας και μας προσφέρουν ένα περίγραμμα στη σκέψη και τη δράση μας δεν είναι μονάχα δικές μας. Τις έχουμε μάθει, τις έχουμε δανειστεί και τις έχουμε, κατά κάποιον τρόπο, κληρονομήσει μέσα από τις οικογένειες, τις κοινότητες και τις πολιτισμικές παραδόσεις μας», παρατήρησε ο Δημήτρης Γάκης.

Οι μνήμες αυτές συγκροτούν την ταυτότητά μας, όπως είναι διαμορφωμένη σήμερα, το πλαίσιο της σκέψης και της δράσης μας, είπε ο Δημήτρης Γάκης και αναφέρθηκε γι’ αυτό και στη σύγχρονη Τήλο κάνοντας μνεία για τον Αναστάσιο Αλιφέρη, τον αείμνηστο πλέον δήμαρχο, που συντέλεσε στην «ανάσταση» του νησιού και τη σημαντική θέση που κατέχει στις μέρες μας.