Θετικές εξελίξεις για τις παραλίες της Ρόδου

Θετικά είναι τα μηνύματα που φέρνει ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, για διάφορα σημαντικά θέματα του νησιού, από τις επαφές που είχε κατά τη χθεσινή του μετάβαση στην Αθήνα.

Καταρχήν, αυτές τις ημέρες αναμένονται θετικές εξελίξεις από την ΕΤΑΔ όσο αφορά στο μείζον θέμα που έχει ανακύψει με τις παραλίες που διαχειρίζεται στη Ρόδο και τις οποίες φέτος δεν επρόκειτο να παραχωρήσει στο Δήμο.

Χθες, λοιπόν, τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε το σχέδιο για τη βιώσιμη αστική ανάπλαση στη Ρόδο, που ως γνωστό δίνει έμφαση στην αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου της πόλης, η οποία παρουσιάστηκε στην Αθήνα μαζί με τα σχέδια άλλων περιοχών, όπως της Αττικής, της Πάτρας, των Σερρών κ.α.

Πρόκειται για τη μελέτη ανάπλασης του παραλιακού μετώπου από την περιοχή του Κόβα μέχρι το καρνάγιο, η οποία χθες απέσπασε τα καλύτερα σχόλια κατά την παρουσίαση που διοργάνωσαν η Ε.Ε., η ΕΕΤΑΑ και η ΚΕΔΕ.

Ακόμη, το «πράσινο φως» πήρε ο Δήμαρχος όσο αφορά στην πρότασή του για την έκδοση διυπουργικής απόφασης για την κατασκευή της μεγάλης μονάδας επεξεργασίας αποβλήτων στη Ρόδο, προϋπολογισμού 30 εκατομμυρίων ευρώ.

Επίσης, ο Δήμαρχος κατάφερε να κλείσει ραντεβού με την Υπουργό Πολιτισμού κα Λυδία Κονιόρδου για την ερχόμενη Τρίτη. Στην ατζέντα της συνάντησης αυτής αναμένεται να είναι πολλά θέματα που έχουν να κάνουν με τον πολιτισμό αλλά και η προγραμματική σύμβαση για τη Μεσαιωνική Πόλη.

Τέλος, χθες, συναντήσεις είχε με τον Υφυπουργό Οικονομίας κ. Στέργιο Πιτσιόρλα και τον Ειδικό Γραμματέα ΣΔΙΤ κ. Νίκο Μαντζούφα.