Ανασκαφές στην οδό Καμείρου

Στο στάδιο των ανασκαφών βρίσκονται οι διαδικασίες για τη διάνοιξη της οδού Καμείρου, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σε έξι μήνες και τότε να ξεκινήσει το έργο.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο εντεταλμένο σύμβουλο κ. Γιώργο Κακούλη, εγκρίθηκε με κάποιες τροποποιήσεις η μελέτη διάνοιξης της οδού από το τοπικό αρχαιολογικό συμβούλιο και τώρα βρίσκονται στο στάδιο των ανασκαφών, να οργανώσουν δηλαδή το πως θα γίνουν.

Σε μία συζήτηση που είχε με την αρχαιολογία, έχουν υπολογίσει ότι το κόστος των ανασκαφών ανέρχεται περίπου στο ποσό των 55 χιλιάδων ευρώ και πρέπει να γίνει μία προγραμματική σύμβαση ή ένα μνημόνιο μεταξύ Δήμου Ρόδου και του Υπουργείου Πολιτισμού προκειμένου να ξεκινήσει αυτή η διαδικασία.

Από κάποιους πρόχειρους υπολογισμούς της αρχαιολογίας, με μία καλή συνεργασία και με το απαιτούμενο προσωπικό, ο χρόνος υλοποίησης των ανασκαφών υπολογίζεται στους έξι μήνες. Μάλιστα, εάν μπορέσουν και υπάρχει ευχέρεια για να πάρουν περισσότερους εργάτες ενδέχεται να μειωθεί ο χρόνος αυτός σε τέσσερις μήνες.

Από εκεί και μετά, θα ξεκινήσει η κατασκευή της οδού, η μελέτη είναι έτοιμη, θα πρέπει να γίνει η προκήρυξη, να διεξαχθεί ο διαγωνισμός και να βγει ο ανάδοχος για να γίνει το έργο.

Όπως λέει χαρακτηριστικά ο κ. Κακούλης, περιμέναμε…σαράντα χρόνια για να κατεδαφιστούν τα ρυμοτομούμενα, τώρα για έξι μήνες ή ένα χρόνο, είναι πολύ μικρό το διάστημα.