Σφράγισαν το κυλικείο του Νοσοκομείου επειδή δεν έκοψε αποδείξεις

«Λουκέτο» στο κυλικείο του νοσοκομείου της Ρόδου έβαλε χθες το μεσημέρι κλιμάκιο Εφοριακών του Υπουργείου Οικονομικών, μετά από απευθείας εντολή του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν επίσημα,  οι ελεγκτές έκαναν συντονισμένη έφοδο στο κυλικείο παριστάνοντας τους πελάτες το απόγευμα της Δευτέρας και μέσα σε μια περίπου ώρα που παρέμειναν στον χώρο κατάφεραν να βεβαιώσουν ότι δεν είχαν εκδοθεί 36 συνολικά αποδείξεις.

Με βάση τις αυστηρές διατάξεις του Υπουργείου Οικονομικών οι Εφοριακοί προχώρησαν αμέσως στο σφράγισμα της επιχείρησης το οποίο θα διαρκέσει για 48 ώρες.

Το γεγονός δημιουργεί ερωτηματικά για το πώς ασθενείς και συνοδοί θα μπορούν να προμηθεύονται τώρα τα σχετικά είδη (σ.σ. καφέ, νερό, σάντουιτς κλπ.) καθώς δεν υπάρχει άλλο παρόμοιο κατάστημα εντός του νοσοκομείου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοικήτρια του Νοσοκομείου  Ρόδου κα Κατερίνα Χατζηστρατή,  “ενημερώνει ότι το κυλικείο, το οποίο λειτουργεί από ιδιώτη και βρίσκεται εντός των χώρων του Νοσοκομείου, θα παραμείνει κλειστό για δύο (2) ημέρες. Κλιμάκιο της αρμόδιας Φορολογικής Αρχής προέβη σε έλεγχο στο κυλικείο, κατά τον οποίο διαπιστώθηκαν παραβάσεις και ως εκ τούτου διέταξε τη σφράγιση του καταστήματος  για 48 ώρες”.

Τι ανακοίνωσε το Υπουργείο
Αναστολή για 48 ώρες της λειτουργίας του κυλικείου που λειτουργεί εντός του δημόσιου νοσοκομείου της Ρόδου αποφασίστηκε μετά από έλεγχο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Συγκεκριμένα, κλιμάκιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, κατά τη διάρκεια ελέγχου που πραγματοποίησε για την έκδοση αποδείξεων σε κυλικείο που λειτουργεί εντός του δημόσιου νοσοκομείου της Ρόδου διαπίστωσε ότι δεν είχαν εκδοθεί 36 αποδείξεις για την πώληση προϊόντων.