Συστάσεις σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος

Συστάσεις σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος

Συστάσεις σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 425 ΦΟΡΕΣ

Ελάχιστες σφραγίστηκαν ύστερα από τους ελέγχους της Περιφέρειας

Μικρός ήταν ο αριθμός των επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος που χρειάστηκε να σφραγιστούν λόγω παραβάσεων υγειονομικής φύσεως, στο πλαίσιο των ελέγχων που διεξάγονται εδώ και δύο μήνες στην περιοχή από τις αρμόδιες αρχές.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη υγείας πρόνοιας και κοινωνικής συνοχής Θωμά Σωτρίλλη, κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων δε διαπιστώθηκε κάτι ιδιαιτέρως σοβαρό, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις έγιναν συστάσεις στους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος, οι οποίοι θα ελεγχθούν και πάλι από τα κλιμάκια.

Στο πλαίσιο δηλώσεών του ο κ. Σωτρίλλης αναφέρθηκε και στην υπόθεση των καταγγελιών για το νοσοκομείο της Ρόδου από Άγγλο τουρίστα, λέγοντας ότι όσα χρόνια υπηρέτησε εκείνος σε αυτό δεν ήταν ποτέ βρώμικο όπως υποστήριξε.

Αναλυτικά ο αντιπεριφερειάρχης δήλωσε τα εξής: «Ως υπηρεσία υγειονομικών ελέγχων που αφορούν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος π.χ. εστιατόρια παρασκευαστήρια τροφίμων κλπ είμαστε σε καλό δρόμο. Φέτος παρά τους επισταμένους ελέγχους που κάνουμε δε διαπιστώσαμε κάτι το ιδιαίτερο για τη δημόσια υγεία, και αυτό το αναφέρω σε σχέση με τις δηλώσεις του ζεύγους των Άγγλων για το νοσοκομείο και τη λειτουργία του.

Θέλω να καταρρίψω αυτές τις κατηγορίες γιατί στο νοσοκομείο που υπηρέτησα για 35 χρόνια δεν μπορώ να πω ότι ήταν ποτέ βρώμικο ή ακάθαρτο ή απεριποίητο. Ασχέτως αν τώρα έχουμε έλλειψη προσωπικού, η διαφορά με άλλα νοσοκομεία και ειδικά των Αθηνών είναι εμφανέστατη.

Βέβαια αυτό δεν αφορά την υπηρεσία του υγειονομείου, αλλά υπάγεται στις υπηρεσίες του νοσοκομείου και οφείλεται στη λειτουργία του προσωπικού των γιατρών και της διοίκησης. Να δώσουμε στη διοίκηση τα εύσημα γιατί εποπτεύει την όλη λειτουργία του.

Εμείς κάνουμε τους ελέγχους που αφορούν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Δεν έχει κανένας να φοβηθεί τίποτα. Σχεδόν τα πάντα είναι σε άριστη κατάσταση και με συνεργασία λύνουμε οποιαδήποτε προβλήματα. Οι έλεγχοι ξεκίνησαν πριν από 2 μήνες, ειδοποιήθηκαν οι ιδιοκτήτες για όσα πρέπει να διορθώσουν και σε ένα μήνα θα ξαναπεράσουμε. Σε κάποιες περιπτώσεις καταστημάτων κυρίως υγειονομικού ενδιαφέροντος χρειάστηκε να τα κλείσουμε».

Παράλληλα ο αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε και στο θέμα των ασθενοφόρων τα οποία θα ενισχύσουν τον υπάρχοντα στόλο λέγοντας τα εξής: «Πρόσφατα ο περιφερειάρχης είχε κάνει μία ανακοίνωση ότι σε συνεργασία με τη διοίκηση του ΕΚΑΒ φροντίζουμε να έχουμε ένα ασθενοφόρο με πλήρωμα για τρεις βάρδιες στη νότια Ρόδο και ένα δεύτερο ασθενοφόρο στον Έμπωνα που θα υποστηρίζονται από έναν γιατρό.

Τη δαπάνη την αναλαμβάνει η περιφέρεια και ήδη δρομολογούνται οι διαδικασίες τόσο για τα ασθενοφόρα όσο και για αυτούς που θα τα επανδρώσουν. Για φέτος το καλοκαίρι όμως δεν προλαβαίνουμε».

Τέλος σε ότι αφορά τον καύσωνα η περιφέρεια σε περίπτωση που χρειαστεί θα διαθέσει την κλιματιζόμενη αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου για να φιλοξενήσει όποια άτομα χρήζουν βοήθειας για μερικές ώρες, αν και στην περιοχή μας δεν έχουμε μεγάλα προβλήματα όπως στις μεγάλες πόλεις με τους άστεγους.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο