Παπαβασιλείου: Σχεδόν γεμάτα είναι τα ξενοδοχεία της Ρόδου

Παπαβασιλείου: Σχεδόν γεμάτα είναι τα ξενοδοχεία της Ρόδου

Παπαβασιλείου: Σχεδόν γεμάτα είναι τα ξενοδοχεία της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 680 ΦΟΡΕΣ

Καλοί αναμένεται ότι θα είναι και οι επόμενοι μήνες

Σχεδόν γεμάτα είναι τα ξενοδοχεία της Ρόδου αυτό το διάστημα καθώς οι πληρότητες αγγίζουν ακόμα και το 98% σε ορισμένες περιπτώσεις, ενώ και ο Αύγουστος ο κατ’ εξοχήν μήνας των διακοπών θα καταγράψει υψηλές πληρότητες στο νησί, όπως δείχνουν τα στοιχεία.

Όπως δήλωσε χτες η αντιπεριφερειάρχης τουρισμού-πολιτισμού και αθλητισμού Μαριέττα Παπαβασιλείου, οι πρώτοι μήνες της φετινής σαιζόν κινήθηκαν ικανοποιητικά, ενώ αν συνεχιστεί αυτή η εικόνα και τα επόμενα δύο ή τρία χρόνια τότε θα αυξηθούν και οι τιμές.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της το ίδιο καλά θα εξελιχθούν και οι μήνες Σεπτέμβριος και Οκτώβριος, ενώ όπως δήλωσε χαρακτηριστικά δεν υπάρχουν διαθέσιμα δωμάτια ούτε και στα μικρά νησιά.

Πάντως θα πρέπει να επισημανθεί ότι, παρά την ευημερία των αριθμών η αγορά του νησιού δεν εισπράττει σε καμία περίπτωση, και παράλληλη αύξηση των εσόδων καθώς η αγοραστική δύναμη των τουριστών κινείται σε χαμηλά επίπεδα με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κέρδος.

Αναλυτικά η κα Παπαβασιλείου δήλωσε τα εξής: «Οι μήνες Απρίλιος Μάιος και Ιούνιος κρίνουν την εξέλιξη της τουριστικής περιόδου. Θεωρώ ότι και οι τρεις είχαν μία μεγάλη αύξηση που θα είναι καθοριστικής σημασίας για την εξέλιξη της τουριστικής περιόδου.

Όμως λόγω της αύξησης του ΦΠΑ τα έσοδα ενδεχομένως να μην είναι όπως αναμένεται, αλλά ευελπιστούμε να έχουμε την ίδια εικόνα για τους μήνες αυτούς και τα επόμενα δύο, τρία χρόνια ώστε οι ξενοδόχοι και οι επιχειρηματίες να μπορέσουν να αυξήσουν την τιμή και για να μπορέσει να ισορροπήσει η αύξηση του ΦΠΑ και να φτάσουμε σε ένα ακόμα μεγαλύτερο επίπεδο.

Όσο για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο είναι δύο μήνες που κάθε χρόνο είναι γεμάτοι αλλά φέτος ειδικά, θα έχουν μία μικρή αύξηση. Είναι γεμάτα τα πάντα και στη Ρόδο και στα υπόλοιπα νησιά ακόμα και στα μικρότερα, και το βλέπουμε αυτό επειδή ψάχνουν να βρουν δωμάτια και δεν υπάρχουν.

Οι άλλοι δύο μήνες δηλαδή Σεπτέμβριος και Οκτώβριος θα είναι και αυτοί καθοριστικοί για την εξέλιξη της σαιζόν.
Αυτή τη στιγμή φαίνονται ότι κυμαίνονται σε πολύ καλό επίπεδο, είναι στα περσινά επίπεδα αλλά θα έχουμε και κάποια αύξηση.

Οι τιμές που θα «παίξουν» το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο στα last minute δεν θα είναι σίγουρα οι χαμηλές τιμές οι περσινές. Πουλήθηκαν βέβαια αρκετά δωμάτια στο early booking σε χαμηλές τιμές αλλά νομίζω ότι και οι δύο μήνες θα είναι καλύτεροι καθώς ήξεραν όλοι η σαιζόν εξελίσσεται καλά και δεν κατέβασαν τις τιμές τους.

Οι πληρότητες αυτό το μήνα που διανύουμε κυμαίνονται από 95% έως 98% και είναι πολύ δύσκολο να βρεις δωμάτια αυτή τη στιγμή στο νησί.
Να φανταστείτε ότι φέτος έχουμε και καινούριες κλίνες οπότε θα έχουμε και περισσότερη κίνηση.

Μάλιστα του χρόνου θα έχουμε ακόμα περισσότερες κλίνες.
Σήμερα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις οι τουριστικές κλίνες ανέρχονται σε περίπου 130.000 ενώ του χρόνου εκτιμάται ότι με τις νέες μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες που θα λειτουργήσουν θα έχουμε επιπλέον περίπου 5.000 κλίνες, ενώ γίνονται και επεκτάσεις.

Σε ότι αφορά τις νέες αγορές, γίνονται προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση, κάτι που θα αρχίσει να φαίνεται από του χρόνου. Το σημαντικότερο για μένα αυτή τη στιγμή, η βασικότερη αγορά είναι η Αμερική την οποία βλέπω να έχει μεγαλύτερη προοπτική. Ουσιαστικά έχει ανοίξει η αγορά με τις πτήσεις της Emirates από Νέα Υόρκη-Αθήνα μπορούμε να πάρουμε ένα μεγάλο ποσοστό Αμερικανών τουριστών.

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Περιοδεία στο νησί μας πραγματοποίησε ο Γιώργος Αυτιάς

Το Φινλανδικό Σχολείο Ρόδου γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας

Σημαντικός ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος

Διευκόλυνση στη μεταφορά των ψαριών ζητούν οι ψαράδες

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς