Eπίσπευση της σύναψης συμφωνίας συνεργασίας ζητά ο Περιφερειάρχης από Δήμο Ρόδου και ΔΕΥΑΡ για το Φράγμα Γαδουρά

Eπίσπευση της σύναψης συμφωνίας συνεργασίας ζητά ο Περιφερειάρχης από Δήμο Ρόδου και ΔΕΥΑΡ για το Φράγμα Γαδουρά

Eπίσπευση της σύναψης συμφωνίας συνεργασίας ζητά ο Περιφερειάρχης από Δήμο Ρόδου και ΔΕΥΑΡ για το Φράγμα Γαδουρά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 234 ΦΟΡΕΣ

Να προωθήσουν άμεσα προς ψήφιση στα αρμόδια συλλογικά τους όργανα την μεταξύ της ΔΕΥΑΡ, του Δήμου Ρόδου και της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, προγραμματική συμφωνία συνεργασίας, με θέμα «Παροχή υπηρεσιών καθημερινής διαχείρισης, λειτουργίας και συντήρησης του Φράγματος Γαδουρά» ζητά ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου από τον Δήμο Ρόδου και την ΔΕΥΑΡ, με επιστολή του που απέστειλε σήμερα, Πέμπτη, στον Δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο και τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΡ κ. Αλέξανδρο Μανωλάκη.

Η προγραμματική συμφωνία συνεργασίας, εγκρίθηκε ομόφωνα σήμερα το πρωί από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, μετά και την έκδοση της υπ᾽αριθμ. 1354/2017 απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με την οποία ελέγχθηκε και εγκρίθηκε η διαγωνιστική διαδικασία και το αποτέλεσμα του διεθνούς διαγωνισμού που η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου προκήρυξε, τον Μάιο του 2016, για την ανάθεση της καθημερινής διαχείρισης, λειτουργίας και συντήρησης του Φράγματος Γαδουρά,.

Στο πλαίσιο της τεχνικής προετοιμασίας επαναλειτουργίας του Φράγματος Γαδουρά, με την επιστολή του, ο κ. Χατζημάρκος ζητεί από την Δήμο Ρόδου και την ΔΕΥΑΡ την επίσπευση των διαδικασιών σύναψης της συμφωνίας συνεργασίας, προκειμένου, να δοθεί το συντομότερο δυνατόν λύση στο πρόβλημα της υδροδότησης, στις περιοχές που το εν λόγω έργο σχεδιάστηκε για να καλύψει.

Η επιστολή του Περιφερειάρχη

Προς: Δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτιο Χατζηδιάκο, Πρόεδρο Δ.Σ. Δ.Ε.Y.A. Ρόδου κ. Αλέξανδρο Μανωλάκη

Θέμα: Eπίσπευση διαδικασιών σύναψης συμφωνίας συνεργασίας.

Με την έκδοση της υπ᾽αριθμ. 1354/2017 απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ελέγχθηκε και εγκρίθηκε η διαγωνιστική διαδικασία και το αποτέλεσμα του διεθνούς διαγωνισμού που η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου προκήρυξε, τον Μάιο του 2016, για την ανάθεση της καθημερινής διαχείρισης, λειτουργίας και συντήρησης του Φράγματος Γαδουρά.

Στο πλαίσιο της τεχνικής προετοιμασίας επαναλειτουργίας του έργου, προκειμένου να δοθεί το συντομότερο δυνατόν (συνεκτιμώντας και όλες τις διαδικασίες ελέγχου νομιμότητας των σχετικών αποφάσεων) λύση στο πρόβλημα της υδροδότησης στίς περιοχές που το ανωτέρω έργο σχεδιάστηκε για να καλύψει, σας παρακαλώ να προωθήσετε άμεσα για ψήφιση στα αρμόδια συλλογικά όργανα σας την μεταξύ της ΔΕΥΑΡ, του Δήμου Ρόδου και της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, επισυναπτόμενη (και απο την σήμερον ψηφισμένη απο την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου) σχετική προγραμματική συμφωνία συνεργασίας και να μας αποστείλετε τις σχετικές εγκριτικές αποφάσεις το συντομότερο δυνατόν.

Με εκτίμηση,

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου
Γιώργος Χατζημάρκος

Διαβάστε ακόμη

Συμπαραστάτη του Πολίτη θα εκλέξει το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου

Στ. Κασσελάκης: Θα επισκεφθεί 26 νησιά του Αιγαίου σε 9 μέρες

Πολλές οι «παρθένες» παραλίες στα Δωδεκάνησα που εντάσσονται στις... απάτητες

Ολοκληρώθηκαν τα αντιπλημμυρικά έργα που χρηματοδότησε η Eurobank

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής