Το Κέντρο Υγείας Καρπάθου γίνεται μίνι νοσοκομείο!

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου στο Healthreport.gr

Σε ένα μικρό νοσοκομείο αναμένεται να μετατραπεί άμεσα το Κέντρο Υγείας Καρπάθου.

Πρόκειται για ένα Κέντρο Υγείας το οποίο είναι πλήρως εξοπλισμένο εδώ και χρόνια, αλλά παραμένει κενό λόγω της έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει συμπεριλάβει το Κέντρο Υγείας Καρπάθου στο Νομοσχέδιο που προωθείται άμεσα και περιλαμβάνει τη δημιουργία Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών σε όλα τα νοσοκομεία.

Με ειδικό άρθρο που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο, προβλέπεται η μετατροπή του Κέντρου Υγείας Καρπάθου σε μίνι νοσοκομείο, αλλά και τη μεταφορά ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Στόχος είναι σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr να πραγματοποιούνται στη δομή της Καρπάθου μικρά χειρουργεία, επείγουσας ανάγκης, να αντιμετωπίζονται άμεσα παιδιατρικά περιστατικά αλλά και άλλες επεμβάσεις που κρίνονται άμεσης προτεραιότητας.

Να σημειωθεί ότι το Κέντρο Υγείας Καρπάθου διαθέτει ένα νέο κτίριο με πολλές αίθουσες που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για τις ανάγκες μικρών χειρουργείων.

Ωστόσο εδώ και καιρό είναι εγκαταλελειμμένο λόγω έλλειψης προσωπικού.

Κάτοικοι και Δήμος εδώ και χρόνια, ζητούν να αξιοποιηθεί καθότι αναγκάζονται να πηγαίνουν ακόμη και στην πρωτεύουσα για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα υγείας τους, το Κέντρο Υγείας παρέμενε αναξιοποίητο.