Πρόεδρος του ΠΡΟΤΟΥΡ ανέλαβε ο δήμαρχος

Ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος αναλαμβάνει εκ νέου τα ηνία του ΠΡΟΤΟΥΡ αφού είναι και πάλι Πρόεδρος του Οργανισμού, μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου και τη συγκρότησή του σε Σώμα, κατά την οποία και διεφάνη η ομοθυμία για την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του.

Συγκεκριμένα, αργά χθες το μεσημέρι, συνεδρίασε στο γραφείο του Δημάρχου η Διοίκηση του ΠΡΟΤΟΥΡ και συγκροτήθηκε σε Σώμα όπου, εκτός από τον Δήμαρχο που αναλαμβάνει εκ νέου Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος ορίστηκε η Αντιδήμαρχος Τουρισμού κα Μαρίζα Χατζηλαζάρου και Ταμίας ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης κ. Γιώργος Πόκκιας.

Υπενθυμίζεται ότι, κατά τον τελευταίο…μίνι ανασχηματισμό που έκανε, ο Δήμαρχος όρισε Πρόεδρο στον ΠΡΟΤΟΥΡ τον πρώην Πρόεδρο της ΔΕΑΥΡ κ. Δημήτρη Τσίκκη, κάτι όμως που δεν έγινε αποδεκτό από τους φορείς που συμμετέχουν. Μάλιστα, στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δ.Σ., οι εκπρόσωποι της ΕΞΡ είχαν εκφράσει τη θέση της ότι θα συμμετέχει στη νέα προσπάθεια αλλά με Πρόεδρο μόνο τον Δήμαρχο.
Ο κ. Τσίκκης απέστειλε επιστολή με την οποία ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την επιλογή στο πρόσωπό του αλλά του έκανε γνωστό ότι λόγω των ενστάσεων που διατυπώθηκαν δεν μπορεί να αποδεχθεί τη θέση.

Χθες, λοιπόν, παρών ήταν και ο Πρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής του ΠΡΟΤΟΥΡ,  Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, κ. Αντώνης Καμπουράκης ο οποίος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εμφανίστηκε δεκτικός σ’ αυτή τη νέα προσπάθεια, στην ουσία, διάσωσης του άλλοτε κραταιού Οργανισμού, με την προϋπόθεση όμως ότι θα τακτοποιηθούν όλες οι οικονομικές εκκρεμότητες που υπάρχουν από το παρελθόν.

Μάλιστα, εμφανίστηκε θετικός ως προς το να υπάρξει ανταπόκριση από τους φορείς να συνδράμουν και οικονομικά για τη συνέχιση της λειτουργίας του ΠΡΟΤΟΥΡ. Ο Δήμαρχος, από την πλευρά του, προτίθεται στο αμέσως επόμενο διάστημα, να καλέσει και άλλους φορείς να συζητήσουν τη συμμετοχή τους στον ΠΡΟΤΟΥΡ, και οικονομικά. Τέτοιοι είναι όχι μόνο το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και οι Σύλλογοι που ασχολούνται με τον τουρισμό αλλά και η Fraport, το καζίνο κ.α.