Ξεκίνησε ο πόλεμος του νερού!

Ξεκίνησε ο πόλεμος του νερού!

Ξεκίνησε ο πόλεμος του νερού!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3708 ΦΟΡΕΣ

Άγνωστοι έσπασαν τον αγωγό που έδινε νερό από τα Σιάννα στην Απολακκιά

Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίστηκαν και το Σαββατοκύριακο οι προσπάθειες της ΔΕΥΑΡ για την αποκατάσταση της υδροδότησης σε διάφορες περιοχές του νησιού που αντιμετωπίζουν πρόβλημα, την ίδια στιγμή, όμως, που αρχίζει να κάνει την εμφάνισή του το φαινόμενο της πρόκλησης ζημιών σε υποδομές της και μάλιστα για μία περίπτωση αναμένεται να κατατεθεί μήνυση κατ’ αγνώστων!

Σύμφωνα με πληροφορίες, την περασμένη Παρασκευή το βράδυ, άγνωστοι έσπασαν την προσωρινή παροχή που λειτούργησε η ΔΕΥΑΡ στα Σιάννα με την οποία έδινε νερό στην Απολακκιά η οποία τις τελευταίες ημέρες αντιμετώπιζε έντονο πρόβλημα ύδρευσης. Όπως επισημαίνουν στελέχη της ΔΕΥΑΡ, το νερό είναι από την άρδευση και όχι από την ύδρευση.

Μόλις ενημερώθηκαν γι’ αυτό, μετέβη στην περιοχή ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΡ, κ. Δημήτρης Καρατζιάς ο οποίος και είχε συνεργασία με τους τοπικούς Προέδρους για την επίλυση του προβλήματος και η ζημιά αποκαταστάθηκε.

Πάντως, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, ότι η ΔΕΥΑΡ προτίθεται να καταθέσει μήνυση κατ’ αγνώστων για τη ζημιά που προκλήθηκε.

Παράλληλα, χθες, Σάββατο, η ΔΕΥΑΡ επρόκειτο να θέσει σε λειτουργία γεώτρηση στο Παραδείσι ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας καταβάλλονταν μεγάλες προσπάθειες για να λυθεί το πρόβλημα στα Κοσκινού, που σε ορισμένα σημεία ήταν έντονο μια και είχαν μείνει χωρίς νερό εδώ και τέσσερις ημέρες!

Σύμφωνα με τους αρμοδίους ευελπιστούσαν ότι μέχρι το απόγευμα χθες επρόκειτο να επισκευάσουν τη βλάβη στην αντλία, που δημιούργησε το πρόβλημα, και να είχαν αποκαταστήσει την υδροδότηση σε όλο τον οικισμό.

Τέλος, αύριο, Δευτέρα, αναμένεται να συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΡ για την έγκριση της προγραμματικής σύμβασης που πρέπει να συναφθεί ανάμεσα στην Περιφέρεια, το Δήμο και την Επιχείρηση για τη λειτουργία του φράγματος Γαδουρά που βρίσκεται πια στην τελική ευθεία και αναμένεται να λύσει το πρόβλημα της ύδρευσης στο νησί. Το βράδυ της ίδιας ημέρας, ως γνωστόν, συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο που αναμένεται να δώσει και την οριστική έγκριση της π.σ.

Διαβάστε ακόμη

Η δραστηριότητα του Κέντρου «Δίοδος»

Προκήρυξη διαγωνισμού για το «Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη έτους 2023»

Ορκίστηκε χειρουργός στο Νοσοκομείο Ρόδου ο Γιώργος Ντόκος

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη