“Αυτοί που παίζουν στις πλάτες  των Νησιωτών είναι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κ. Σαντορινιέ”

Σε δήλωσή του ο κ. Β. Καλοπήτας Αν. Γραμματέας Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ σχετικά με το πρόβλημα υδροδότησης του Καστελλόριζου, αναφέρει τα εξής:

«Έχει περάσει πάνω από χρόνος όπου έχουμε ενημερώσει την Κυβέρνηση για τα προβλήματα υδροδότησης του Καστελλόριζου, αλλά και έχουμε δώσει κατεύθυνση για να δοθεί λύση».

«Αυτοί που παίζουν στις πλάτες των Νησιωτών είναι  οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κ. Σαντορινιέ, οι πρωτεργάτες της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά».

Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής Γραμματέας Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ  κ. Βάιος Καλοπήτας με αφορμή το πρόβλημα υδροδότησης του Καστελλόριζου.

Πριν ένα χρόνο όταν παρευρέθηκε στο Καστελλόριζο στις 21 Μαΐου 2016, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο του νησιού κ. Γεώργιο Σαμψάκο επισκέφθηκε τα έργα που πραγματοποιούνται στο νησί και ενημερώθηκε για τα προβλήματα λειψυδρίας που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, τόνισε πως:

«Επιβάλλεται η άμεση απεξάρτηση του νησιού από τα υδροφόρα πλοία την στιγμή μάλιστα που στην περιοχή υπάρχουν ανολοκλήρωτες εγκαταστάσεις όπως η Λιμνοδεξαμενή Κιόλια η οποία μπορεί να ικανοποιήσει τις διαρκείς ανάγκες του νησιού  σε νερό. Η  μεταφορά  νερού στο Καστελλόριζο  κοστίζει στο ελληνικό κράτος περίπου 400.00,00 ευρώ  ετησίως όταν για την επιδιόρθωση της Λιμνοδεξαμενής απαιτούνται πολύ λιγότερα χρήματα».

‹‹Υπό αυτό το ευαίσθητο γεωπολιτικό περιβάλλον του Αιγαίου δεν νοείται να μένει το Καστελλόριζο χωρίς νερό. Η λύση στο πρόβλημα του νησιού είναι στρατηγικής και εθνικής σημασίας και δεν είναι άλλη από την απεξάρτηση του νησιού από τα υδροφόρα πλοία».